Ugens kampe - 1. Division Herrer


I 1. division går holdene ind i den sidste uge af grundspillet, og der er travlhed med hele ni kampe, der skal afvikles senest søndag.

Tirsdag aften går det løs med slutspurten, når Haderslev møder Aarhus BF. De to hold mødte også hinanden i sidste uge, hvor Aarhus BF fik en smal sejr på 6 point. Haderslev er allerede dømt til nedrykning, mens Aarhus BF har gode muligheder for at sikre sig en slutspilsplads, og ud fra de forhold er Aarhus BF favorit til at tage endnu en sejr. For Haderslev har sæsonen langt fra levet op til forventningerne, og fokus må nu ligge på at komme bedst muligt ud af sæsonen, og satse på en hurtig tilbagevenden……med mindre en plads i rækken viser sig på skrivebordene hen over sommeren! Kamp tirsdag aften kan igen blive tæt, men en ny smal sejr til Aarhus BF er det mest sandsynlige resultat.

Stevnsgade og Falcon mødes også tirsdag aften, og her venter en spændende kamp mellem to af de hold, der har spillet bedst efter jul. Stevnsgade ligger lige nu nr. 6 i tabelen, men kan de fortsætte med at præstere som de har gjort i de fleste kampe efter jul, så kan de godt blive en farlig outsider i slutspillet. Falcon har stadig gode muligheder for at slutte som nr. 1 i grundspillet, men det vil formentlig kræve en sejr tirsdag aften, hvis det skal lykkes. Kampen i Nørrebrohallen er en fin mulighed for Falcon til at blive testet inden de afgørende kampe, og mon ikke falkene er opsatte på at vise lokalrivalerne, at de sidder på tronen af 1. division lige nu. Falcon er favorit til at vinde, men Stevnsgade er bestemt ikke uden chance ikke kampen.

Køge og Jonstrup mødes torsdag aften i en kamp, som har stor betydning for begge hold. Køge er med i kampløbet om de sidste pladser i slutspillet, mens Jonstrup kæmper for at slippe fra af 11. pladsen, som måske kan føre til nedrykning. For Køge er det måske sidste chance for at holde fast slutspillet, et nederlag kan betyde at de skal vinde over BK Amager i sidste kamp, og det kan måske blive en stor mundfuld. Køge er favorit mod Jonstrup, men begge hold har vist så store spillemæssige udsving gennem sæsonen, at kampen nok vil blive afgjort på dagsformen.

Lørdag spilles hovedparten af de sidste og afgørende kampe i 1. Division. ALBA og Køge lægger ud i en kamp, hvor Lemvig formentlig skl vine for at bevare håbet om 1. pladsen, mens ALBA først og fremmest spiller for at fastholde 10. pladsen og dermed sikre sig endnu en sæson i divisionen. Lemvig år ind til kampen som klar favorit, men ALBA er ikke et nemt hold at besøge, så vestjyderne skal holde koncentrationen og forsøge at styre tempoet i kampen. Lemvig har på et seneste været stabile i deres præstationer, uden det dog har givet store sejre, men holdet ser ud til at være klar til det kommende slutspil.

Glostrup og Stevnsgade mødes i deres sidste grundspilskamp, og for Glostrup er der en slutspilsplads på spil. Sammen med Køge og Aarhus BF kæmper de om de to pladser, men Glostrup har et handikap p.g.a. 20-0 nederlaget de matte indkassere for et par uger siden. Derfor er de afhængige af, at Aarhus BF og Køge taber deres kampe, mens Glostrup selv vinder. Det er ikke nødvendigvis en kabale, der bliver nem at få til at gå op, ikke mindst fordi Stevnsgade er en vanskelig modstander at løbe ind i på dette tidspunkt. Stevnsgade er favorit til at vinde, selvom Glostrup med en sejr over BMS for nylig har vist, at de kan udfordre topholdene i rækken. Alligevel er det bedste gæt, at Stevnsgade vinder – og Glostrup slutter sæsonen.

Falcon slutter grundspillet mod bundproppen, Haderslev. Igen er det en kamp, som falcon formentlig skal vinde for at slutte som nr. 1 i grundspillet. Men det bør heller ikke være umuligt at tage en sejr med hjem fra det sønderjyske. Dels er det top mod bund, dels har Haderslev kun æren at spille for, og dels har Falcon et bedre hold. Men derfor kan det jo godt gå galt….

BK Amager tager i mod Køge i sidste runde, og det er en kamp, som hjemmeholdet er favorit til at vinde. BK Amager har blikket fast rettet mod slutspillet, og det seneste nederlag mod Lemvig har ikke ødelagt deres ambitioner om at slutte sæsonen med stil og nå langt i slutspillet. Kampen mod Køge på hjemmebane er derfor en kærkommen mulighed for at pudse formen af og få spillet optimeret inden kvartfinalerne. Køge har også stadig mulighed for at nå med i slutspillet, men skal de være helt sikre, så skal de gerne have en sejr mere. Den kam komme allerede mod Jonstrup, og så kan kampen mod BK Amager formentlig spilles uden noget stort pres, men Køge vil alligevel uden tvivl gå efter sejren og dermed det bedst mulige udgangspunkt i slutspillet.

Aarhus BF har sluttet grundspillet godt spillemæssigt, og den sidste kamp mod BMS er en god mulighed til at finde ud af, hvor holdet står inden slutspillet, som de formentlig vil kvalificere dig til. BMS er ganske vist favorit i kampen, men oprykkerne har mistet noget af den stabilitet, der kendetegnede dem tidligere i sæsonen. Så turen til Aarhus kan godt blive en udfordring for BMS, men favoritrollen kan de ikke undgå at bære.

Grundspillet i 1. Division sluttes af Jonstrup og Virum søndag eftermiddag. Virum er godt i gang med forberedelserne til slutspillet, og med en sejr i sidste kamp kan de sikre sig 4. pladsen i rækken og dermed hjemmebanefordelen i kvartfinalerne. For Jonstrup er kampen måske sidste mulighed for at undslippe 11. pladsen, men selvom det vil være en motivationsfaktor i sig selv, så er det ikke nok til at fravriste Virum favoritværdigheden. Virum har spillet godt i mange kampe gennem sæsonen, men har også haft kampe, hvor niveauet er faldet. Ofte har Virum spillet bedst, når de for alvor har været presset, og måske kan det være Jonstrups chance i kampen.

Efter søndagens enlige kamp kan der gøres status over placeringerne i 1. Division, og dermed falder brikkerne på plads til kvartfinalerne, som sættes i gang allerede tirsdag den 26. marts.