Ugens kampe - Dameligaen


Samtlige kvartfinaler blev overstået på to kampe, så det er fire friske hold, der er klar til semifinalerne i den kommende uge. De fire hold er sikre på at spille om medaljer, men det skal nu fordeles, hvem der skal spille med om guldet, og hvem der må nøjes med bronzechance.

De to semifinaleserier står mellem SISU-Værløse og Lemvig-Falcon. SISU og Lemvig er på forhånd favoritter til at nå finalen, men i slutspillet kan alt ske, så intet er afgjort på forhånd.

SISU er stadig ubesejret i denne sæson, og det gør dem naturligvis til den største favorit af alle. Værløse er ganske vist et af de hold, som i grundspillet har presset SISU, og de har spillerne, som kan gøre kampene vanskelige for SISU. Om det er nok til at slå SISU, eller fremtvinge en 3. semifinale er svært at sige, men det vil kræve, at spillet for alvor hænger sammen for Værløse, samtidig med at SISU skal gå i stå. Den kombination kan måske forekomme en enkelt gang, men to gange, er svært at tro på. Det mest oplagte er, at SISU går videre til finalen efter to semifinaler, men undervejes kan Værløse kan skabe lidt ravage for DM-favoritterne. For Værløse vil en bronzekamp sikkert også være tilfredsstillende. Det er et skridt fremad i forhold til sidste år, og det bedste resultat for klubben i mange år. Den første kamp mellem de to hold spilles tirsdag aften i Kildeskovhallen. Her kan man forestille sig, at SISU vil sætte sig på spillet og koncentreret køre en sikker sejr i hus. Nu er det slutspil, og SISU viste mod Horsens i kvartfinalerne, at man er færdig med at eksperimentere, nu skal arbejdet gøres færdigt, og det vil Værløse nok få at mærke. Den anden kamp spilles søndag, og her kan Værløse måske bruge hjemmebanen til at stå bedre i mod, og det er måske her chancen for en overraskelse er størst. Men det bedste ud er stadig, at SISU kører en sejr i hus og kan bruge påsken til at gøre klar til finale.

Semifinalerne mellem Lemvig og Falcon ser mere åbne ud. Begge hold har spillet godt på det seneste og de står godt til hinanden. Kampene vil komme til at indeholde en masse interessante match-ups, hvor begge hold har stærke spillere under kurven, som gør, at det kan blive spillerne på andre positioner, der kommet til at afgøre kampene. Begge hold har også væsentlige profiler, som hver for sig kan afgøre kampene, og de vil naturligvis igen komme til at spille en stor rolle, men de kan også komme til at udligne hinanden, så det bliver helt andre spillere, der kommer til at afgøre, hvem der kommer i finalen. Selvom Lemvig er favorit, så er forskellen på de to hold ikke større end at Falcon godt kan overraske. Falcon har tidligere været Lemvigs onde ånd i slutspillet, og selvom der er sket meget med begge hold siden, så er det nok ikke glemt hos nogen af klubberne. Lemvig har fordel af hjemmebane i kampen onsdag aften, og turen til Lemvig er bestemt ikke noget Falcon jubler over. Det er selvfølgelig med til at styrke Lemvigs favoritrolle, men værterne skal passe på ikke at lade det blive en sovepude og tage for nemt på opgaven, for det vil Falcon straffe effektivt. Lemvig har vundet de tre indbyrdes kampe i grundspillet, hvilket naturligvis giver selvtillid, og det kan der blive god brug for særligt i kamp to. Her har Falcon mulighed for enten at sikre sig finalepladsen eller fremtvinge kamp tre. Begge dele lægger et pres på Lemvig, som skal håndteres, og her er selvtillid en god ting. Der venter to meget interessante kampe mellem de to hold, og finalepladsen kan gå til begge hold. For Lemvig er det en chance for at komme i klubbens første DM-finale nogensinde, hvilket naturligvis er en særlig motivation for vestjyderne.