Tæt opgør mod BK Amager


Lørdag mødte Lemvig Basket og BK Amager hinanden i 1. Division Herrer. Det blev som ventet en tæt kamp, hvor hjemmeholdet først til sidst trak fra og sikrede sig sejren på 92-85. Det var tredje gang i denne sæson Lemvig vandt og BK Amager, og resultatet betyder, at at Lemvig nu indtager 1. pladsen, mens BK Amager falder ned på 5. pladsen.

Fra kampens start var det BK Amager, der var mest effektive. Gæsterne fik hurtigt opbygget en føring på 4-11, og det var særligt høj effektivitet på skudene fra distancen, der gjorde forskellen. Som tiden går gennem første periode kommer Lemvig bedre med, men BK Amager fastholder en førin gpå 17-24 efter de første ti minutter.

Lemvig starter anden periode stærkt og får hurtigt udlignet til 24-24. Herefter er holdene meget jævnbyrdige i en periode, og der kæmpes om at få et overtag. Hos Lemvig er Dominick Reid ved at spille sig varm, og det giver i første omgang initiativet til Lemvig, men BK Amager kommer igen og slutter perioden godt. Igen er det skud fra 3p-linjen som er BK Amagers stærkeste våben. Hele ni af slagsen rammer de på i kampens to første perioder.

Holdene går til pause med en føring til BK Amage rpå 39-46, men Lemvig kæmper sig tilbage i kampen, og henter gennem tredje periode langsomt ind på gæsterne. Med tre minutter tilbage af perioden er afstanden skåret ned til 57-59, og de sidste minutter af perioden er der stillingskrig. Mikkel Andersen sætter 3 point for Lemvig til 64-61, og med 5 gode point af Kalin Varbanov lykkes det Lemvig at holde fast i en smal føring på 69-68 inden sidste periode.

Lemvig holder den smalle føring i periodens start, men flere spillere hod Lemvig byder ind, og det giver hjemmeholdet et overtag. Føringen udbygges og lidt mere end halvvejs gennem perioden er stillingen 84-75. BK Amager kæmper godt for at komme tilbage, men troen på at det lykkes fuser ud af gæsterne som tiden går, og Lemvig har ikke store problemer med at holde føringen.

Lemvigs point: Dominick Reid 33p, Søren Flæng 17p (10 reb), Kalin Varbanov 15p, Mikkel Andersen 14p, Mads Kristensen 8p, Ben Ireland 3p, Niththilan Muralithas 2p

Topscorer BK Amager: Christian Bülow 25p