Ugens kampe - 1. Division Herrer


I denne uge går 1. Division ind til næstsidste spillerunde, og kun få ting er afgjort.

Allerede onsdag aften starter ugens kampe, når BK Amager tager imod Stevnsgade. Begge hold har stadig mulighed for at forbedre deres placering, som henholdsvis nr. 4 og 6. Derfor vil det sikkert være to tændte mandskaber, der står overfor hinanden. Mange af spillerne på de to hold har en fælles historie, da flere tidligere har været holdkammerater. Det vil formentlig ikke gøre intensiteten mindre. Begge hold har gjort det pænt efter jul, men Stevnsgade er nok det hold, som har haft den mest positive udvikling. BK Amager har gjort det godt sæsonen igennem, men har ind i mellem tabt unødvendige kampe. På hjemmebane har BK Amager den lille fordel, der gør dem til favoritter i kampen.

Fredag er der jysk opgør mellem Aarhus BF og Haderslev. Det er to hold fra den nederste del af tabellen, men det er Aarhus, som har mest at spille for. Det skyldes først og fremmest, at Haderslevs nederlag mod Jonstrup i sidste uge betyder, at Sønderjyderne ikke længere kan komme væk fra sidstepladsen. Aarhus BF kan til gengæld stadig nå en plads i slutspillet, og det er et realistisk mål for det unge mandskab. Men en sejr i fredagens kamp er nødvendig.

Både Virum og Glostrup fik gode sejre i sidste uge, og det giver helt ny spænding i det indbyrdes opgør mellem holdene lørdag eftermiddag. Virum må påtage sig favoritrollen, men Glostrups sejr mod BMS viser, at holdet ikke må undervurderes. Kampen kan blive tempofyldt og præget af mange point,men Virum bør have bredde nok i truppen til at sikre sig sejren.

Rundens topkamp finder man i Lemvig, hvor BK Amager kommer på besøg Lemvig har allerede to sejre mod BK Amager i bagagen denne sæson, men lørdagens kamp kan godt blive en stor udfordring. Lemvig har på det seneste fået et par pligtsejre mod Jonstrup og Aarhus BF, men nu skal holdet vise, at man er klar til de afgørende kampe i sæsonen. Derfor skal koncentrationen op i det vestjyske, og til det formål er en kamp mod BK Amager meget nyttig. Lemvig er svag favorit på hjemmebane, men BK Amager er et af de hold, som kan give alvorlige vanskeligheder, hvis Lemvig ikke er klar fra start.

Lørdagen sluttes med opgøret mellem BMS og ALBA. BMS spiller for at holde fast i 3. paldsen, mens ALBA med det yderste af neglene håber på en plads i slutspillet. BMS er favorit, men de har været svingende i præstationerne på de seneste, hvilket nederlaget til Glostrup i sidste uge vidner om. ALBA kan være uforudsigelige i deres spil, og det kan både føre til overraskelser og skuffelser. Mest peger i retning af en hjemmesejr og et farvel til slutspillet for ALBA.