Ugens kampe - 1. Division Herrer


Situationen begynder at stramme til for flere hold i 1. Division Herrer. For nogen handler det om at sikre sig en plads i slutspillet, og for andre handler det om overlevelse i rækken.

De to hold, som lige nu er mest truet af nedrykning er Jonstrup og Haderslev, og netop de to hold mødes lørdag i det, man kan kalde en skæbnekamp for Haderslev. Et nederlag til sønderjyderne vil formentlig også være et farvel til 1. Division, med mindre man reddes ved skrivebordet. Ganske vist mangler Haderslev fire kampe alt i alt, men et nederlag til Jonstrup vil øge afstanden til 6 point, og gøre Haderslev dårligst indbyrdes. Jonstrup kan med en sejr til gengæld hente ind på Glostrup, og dermed holde liv i håbet om overlevelse. Jonstrup har fordel af hjemmebane, og Haderslev har ikke haft marginalerne på deres side i denne sæson, så en intens kamp kan ende med et knebent nederlag til Haderslev.

I Århus er der jysk opgør, når Lemvig kommer på besøg. Det er to hold, som ofte spiller tætte kampe, og selvom Lemvig på papiret er favorit, så kan det være en vanskelig udekamp for vestjyderne. I hvert fald skal der mere koncentration og effektivitet til end i sidste uges kamp for Lemvig, hvis det skal blive en sejr. Århus har haft en ustabil sæson, men de er stadig med i kampen om slutspilspladserne. Hvis hjemmeholdet får held til at styre tempoet og stresse gæsterne, så kan der komme en overraskelse, men i denne del af sæson bør Lemvig ikke smide sejren væk.

Glostrup fik et 20-0 nederlag mod sig i sidste weekend, og det kan blive en dyr forseelse i kampen om slutspilspladserne. I denne uge har Glostrup igen hjemmebane, og forhåbentlig vil den kamp blive afviklet. Det er BMS, der kommer på besøg denne gang, og de er formentlig på jagt efter storformen inden kvartfinalerne sættes i gang.For BMS handler det lige nu om at holde fast i 3. pladsen og på den måde få det bedst mulige udgangspunkt til slutspillet, og en sejr mod Glostrup vil gøre de sidste kampe nemmere. BMS er dag også klar favorit til at vinde, mens Glostrup må finde andre veje til slutspillet – og afstand til nedrykningsstregen.

Falcon sidder lige nu på rækkens 1. plads, og den skal de forsvare mod Køge i den kommende weekend. Køge er lidt af et lotterihold at spille imod, for det er helt uforudsigeligt, hvordan de præsterer. I sidste uge fik de en sikker sejr ude mod ALBA, og de spiller de op til deres bedste, kan de måske også drille Falcon. Men det er dog hjemmeholdet, der er klar favorit, og Falcon ligner ikke et hold som lige nu smider point væk. Eneste lille usikkerhed kan være, om de rygter der de seneste dage har floreret om klubbens fremtidsplaner kan spille ind.

Lørdagens, og dermed weekendens, sidste kamp i 1. division er lokalopgøret mellem ALBA og Virum. Det er to hold, der har leveret meget svingende præstationer gennem sæsonen. Virum spillet godt mod de bedste, og været usikre i de kampe, som så nemme ud, men alt i alt har de gjort det godt nok til at være på 5. pladsen i tabellen. ALBA har stadig mulighed for at slippe med i slutspillet, men kan lige så nemt blive viklet ind i spillet om nedrykning. Hjemmeholdet har derfor mest at spille for, men en Virumsejr virker alligevel mest sandsynligt.