Pligtsejr til herrerne


Lemvig Basket mødte lørdag eftermiddag bundholdet Jonstrup i 1. Division Herrer. Det var en kamp, hvor Lemvig på forhånd var tårnhøje favoritter, og alt andet end en sejr ville altså være en skuffelse. Lemvig fik da også sin sejr, men det var absolut ikke nogen skøn oplevelse, og det var nok mest af alt det, man kalder en pligtsejr. Sejren lød på 88-78, hvilket i sig selv fortæller om en kamp, hvor Lemvig på ingen måde udspillede gæsterne, alligevel følte man på intet tidspunkt, at sejren for alvor kom i fare. Men Jonstrup bed godt fra sig, og særligt høj effektivitet på skuddene fra 3-pointlinjen var med til at holde gæsterne inde i kampen. Men det bekom også Jonstrup godt, at der aldrig for alvor kom tempo i kampen, for Lemvig kunne godt have taget et gear mere i brug i kampen og på den måde sætte mere pres på gæsterne. I stedet fik Lemvig en sejr uden at anstrenge sig unødigt.

Gennem hele første halvleg fulgtes holdene pænt ad og skiftedes til at have et lille overtag, og en medfølgende føring. Efter de første 10 minutter var Jonstrup foran 22-24, hvilket allerede på dette tidspunkt skyldtes at de var skarpe på skuddene, men Lemvig satsede på at komme tæt på kurven ved enten at få bolden ind til Søren Flæng, som Jonstrup ikke kunne matche, eller ved at angribe kurven, hvilket Dominick Reid flere gange havde succes med.

I starten af anden periode fik Lemvig et lille overtag, som førte til en føring på 32-26 midt i perioden. Jonstrup kom dog med igen, så stillingen ved halvleg igen var lige, med en føring på 41-40 til Lemvig.

Efter pausen fortsatte holdene med at følges ad, men midt i perioden fik Mads Kristensen vist, at Lemvig også har trusler fra distancen. To hurtige 3ere fra ham skabte et forspring på 53-48 og herfra sad Lemvig konstant på føringen.

Fra stillingen 65-60 inden de sidste ti minutter udbyggede Lemvig langsomt føringen frem til slutsignalet, og det var ikke ufortjent at Lemvig fik sejren. Men Jonstrup fik bevist, at de godt kan drille topholdene, og de har bestemt fortsat mulighed for at bevare pladsen i 1. division.

Lemvigs point: Dominick Reid 30p, Søren Flæng 21p (14 reb), Mads Kristensen 14p, Mikkel Andersen 12p, Ben ireland 6p, Kalin Varbanov 3p og Morten Krummelbein 2p