Ugens kampe - 1. Division Herrer


Grundspillet nærmer sig sin afslutning, og de helt afgørende kampe afvikles i den kommende uge.

Køge og Glostrup har en travl uge, hvor de møder hinanden torsdag aften, og spiller igen allerede lørdag. Begge hold er i spil til de sidste slutspilspladser, og det indbyrdes opgør har derfor stor betydning. Køge ligger lige nu udenfor slutspilspladserne, men en sejr kan bringe dem på rette vej igen. Glostrup kan med en sejr styrke deres muligheder betragtelig i forhold til slutspillet, så begge hold bør altså gå til kampen med stor motivation. Fordelen af hjemmebane gør Køge til svag favorit, og kan de finde stabiliteten i den sidste del af grundspillet, så bør de også være med i slutspillet.

Køge skal ud i en ny vigtig kamp allerede lørdag, hvor de besøger ALBA. Igen er det en kamp mellem to hold, der spiller for at komme med i slutspillet. Her har Køge udebane, og det kan få betydning, særligt fordi ALBA kan være vanskelige at få et overtag i mod på deres bane. Men hvis Køge kommer ind til kampen med en sejr over Glostrup, så kan endnu en sejr vente. De to hold har begge profiler, der kan afgøre kampen for dem, så meget vil måske afhænge af, hvilke individuelle spillere, der er bedst på dagen. Trods udebane tippes Køge som vinder.

Glostrup står i deres lørdagskamp overfor en noget vanskeligere opgave, når de hjemme møder Falcon. Her er gæsterne klar favorit, og alt andet end en sikker sejr til Falcon vil være en overraskelse. Ganske vist driller Glostrup ind i mellem topholdene, men på dette tidspunkt i sæsonen, bør Falcon ikke miste fokus og sætte unødvendige point over styr.

Stevnsgade tabte i sidste weekend til Lemvig, og nu venter en ny jysk modstander. Denne gang er Stevnsgade på udebane, når de besøger Aarhus BF. Her er gæsterne favorit til at vinde, men turene til Jylland er ikke Stevnsgades livret, og Aarhus BF har alvorligt brug for pointene, hvis de vil holde fast i slutspilspladsen, så måske bliver kampen mere tæt end forventet. Stevnsgade har spillet godt efter nytår, og kan de komme tilbage på vindersporet i weekenden er de stadig en seriøs outsider i slutspillet.

Virum mod BK Amager er rundens topkamp. Virum har haft en evne til at spille op til deres bedste, når det er mest nødvendigt, og det er det i weekendens kamp. BK Amager kæmper lige nu for at holde fast i top-4, og en sejr over Virum vil sikre dem den placering. Det er altså samtidig et krav til Virum, at de skal vinde, hvis de vil bevare muligheden for at kravle op i tabellen. Kampen ser helt åben ud på forhånd, men BK Amager tildeles alligevel en svag favoritrolle, som mest er baseret på, at de set over hele sæsonen har været bedst. Fordelen af hjemmebane er dog på Virums side, og et er ikke helt uden betydning. Hvis BK Amager kan stille med samtlige spillere klar til kampe, så har de flest strenge at spille på – og bør tage sejren.

Runden sluttes med opgøret mellem Lemvig og Jonstrup. Det er en kamp mellem top og bund, og Lemvig kan naturligvis ikke undsige sig favoritrollen. Jonstrup kæmper ganske vist for overlevelse i rækken, men det bliver formentlig ikke i Lemvig de henter point til det formål. Vestjyderne fik i sidste uge en vigtige sejr ude mod Stevnsgade, og det må have givet selvtilliden tilbage efter nederlaget til Falcon. Lemvig kan med en sejr holde sig på en delt 1. plads og holde presset på Falcon.