Ugens kampe - Dameligaen


Dameligaen er nu kommet til sidste runde i grundspillet, og selvom de fleste brikker er faldet på plads, så er weekendens kampe sidste chance til at pudse formen af inden de vigtige kvartfinaler. Kun Hørsholm og Værløse mangler at fordele 4 og 5 pladsen mellem sig, men det kommer ikke til at ændre meget ved, hvem der mødes i slutspillet.

Sidste runde af grundspillet indledes allerede onsdag aften, hvor man på Kanal Sport kan følge opgøret mellem SISU og Hørsholm. Sidste sæsons to finalister har haft meget forskellige forløb gennem denne sæson. SISU har fortsat den overlegne position i toppen, mens Hørsholm har været tvunget til at starte lidt forfra og sæsonen igennem har været placeret i midten af ligaen. Nu slutter de så grundspillet på samme måde som de sluttede sidste sæson med en afgørende kamp på SISUs hjemmebane. Der er dog mest på spil for Hørsholm denne gang, da de med en sejr kan fastholde 4. pladsen og sikre sig hjemmebanefordelen i kvartfinalerne. Taber 79ers må de vente til weekenden med at finde ud af, hvilken placering de slutter på. SISU er naturligvis favorit i onsdagens kamp, og selvom de formentlig ikke behøver anstrenge sig meget for at komme gennem kvartfinalerne, så vil de formentlig gerne holde fast i stabiliteten – og forblive ubesejret i grundspillet for anden sæson i træk. Hørsholm skal håbe på at have en dag, hvor alt går op i en højere enhed, og SISU mister lidt af energien. Ellers bliver det en ny SISUsejr.

Horsens BC slutter grundspillet på hjemmebane mod BK Amager, og det er nok sidste chance for at vinde en kamp i denne sæson, da SISU nok bliver for stor en mundfuld i kvartfinalerne. Sidst de to hold mødte hinanden var Piraterne tæt på at skabe en overraskelse, da de blot tabte med 6 point. Den oplevelse må give dem tro på, at de har en chance mod BK Amager. Det er dog et uforudsigeligt hold, der gæster Horsens lørdag. BK Amager har på det seneste vundet gode sejre mod Hørsholm og Værløse, men tabte til Åbyhøj. Så hvis Horsens er klar til at gribe chancen, så kan de få en sejr. BK Amager er sikre på at slutte som nr. 6 og det kan både være en fordel og en ulempe, at det er på plads. Måske tager de lidt let på opgaven, men på den anden side er kampen en oplagt mulighed til at få skabt mest mulig selvtillid inden kvartfinalerne mod Falcon. BK Amager er favorit i kampen, og kan med en sejr skabe grundlag for endnu et succesfuldt forløb i slutspillet.

Lemvig er sikre på at slutte som nr. 2, og Åbyhøj bliver nr. 7 i grundspillet. Dermed bliver sidste runde i grundspillet n optakt til kvartfinalerne mellem de to hold. Det er også ved at være længe siden de to hold har stået overfor hinanden. Det seneste opgør ligger helt tilbage i november måned, så begge hold kan sikkert bruge lørdagens kamp til at forberede kvartfinalerne. De to hold har sæsonen igennem været placeret i hver sin ende af tabellen, men forskellen på holdene er ikke så stor som placeringerne antyder, og Lemvig er på ingen måde sikre på at vinde hverken lørdagens kamp eller kvartfinalerne. Men lørdagens kamp, kan naturligvis give et fingerpeg om, hvor holdene står i forhold til hinanden lige nu. Begge hold har på det seneste været svingende i deres spil, og selvom Lemvig fik en god sejr i Hørsholm sidste weekend, så er der absolut plads til forbedringer i spillet. Åbyhøj har på det seneste får et par gode sejre over BK Amager og Horsens, og de grønne ligner et hold, som topper på det helt rigtige tidspunkt. Når Åbyhøj er bedst, kan de spille op mod samtlige hold i Dameligaen, og Lemvigs opgave bliver at forhindre, de får lov at spille på det niveau. Det kan blive en tæt og intens kamp i Lemvig på lørdag, men hjemmeholdet må naturligvis påtage sig favoritrollen.

Den absolut sidste kamp i grundspillet er opgøret mellem Værløse og Falcon. En kamp hvor Værløse måske kan sikre sig 4. pladsen, og dermed en vigtig hjemmebanefordel i kampene mod Hørsholm. Falcon skal bruge kampen til at gøre sig klar til kvartfinaleserien mod BK Amager, hvor de ved presset kan blive stort. Falcon har spillet en flot sæson, men har ind i mellem haft svært, når man mindst ventede det, og lørdagens kamp kan blive en af dem, hvor forventningerne er høje, men udbyttet udebliver. Værløse tabte lidt overraskende til BK Amager i sidste runde, hvilket understreger deres største problem, som sæsonen igennem har været manglen på stabilitet. Der venter en spændende kamp lørdag mellem to hold, der står meget godt til hinanden, og hvor meget afhænger af, hvem der på dagen er mest effektive. Falcon er favorit, men Værløse har absolut mulighed for at tage sejren.