Ugens kampe - Dameligaen


Efter de tre kampe onsdag aften venter en ny runde i Dameligaen allerede i weekenden, og med blot tre runder tilbage af grundspillet begynder det at stramme til for nogle hold. SISU og Lemvig er allerede sikre på at slutte som nr. 1 og 2, mens Horsens er sikre på at slutte som nr. 8. De øvrige pladser er der dog stadig spænding om.

Blandt de to hold, som stadig har meget at spille for er Hørsholm og BK Amager. De mødes lørdag i Fire Arena til en kamp, hvor Hørsholm kæmper for at nå Falcon på 3. pladsen og BK Amager arbejder på at holde Åbyhøj bag sig og holde kontakt med Værløse foran i tabellen. De to hold har hver en sejr fra de to foregående opgør, men lige nu virker Hørsholm til at være bedst spillende. BK Amager spillede dog ikke onsdag aften, så måske møder de lidt mere friske op end Hørsholm. Det bør dog ikke få den store betydning. Mere vigtigt bliver det, hvem der får bedst gang i spillet, og her bliver særligt spillere som Therese Deemand og Catharina Palm afgørende for hvert sit hold. Netop denne duel kan afgøre kampen. Begge hold har dog flere strenge at spille på, og som hold virker Hørsholm mest skarpe for tiden. Derfor bør de vinde og lægge pres på Falcon.

Falcon tabte onsdag aften i Lemvig, og mistede dermed muligheden for at slutte på 2. pladsen, nu skal 3. pladsen forsvares, og første udfordring er Åbyhøj. De grønne har stadig mulighed for at komme væk fra 7. pladsen, og med en sejr lørdag kan det være starten på en spændende sæsonafslutning for Åbyhøj. Falcon er dog favorit til at vinde. De har fordel i både fysik og bredde i truppen, hvilket bør være nok til at vinde. Men Åbyhøj er ofte uforudsigelige, så får de lov til at styre kampen, og få gang i skytterne, så kan det blive en vanskelig udfordring for hjemmeholdet på Frederiksberg.

Værløse kan med lidt held klemme sig ind i top 4, men mest tyder på, at de skal holde fokus på at blive på 5. pladsen. I weekendens kamp får de besøg af Horsens, og det bør give mulighed for at styrke positionen for Værløse. For ganske vist har Horsens vist fremgang, men der er stadig et stykke vej til at de er favoritter til at vinde. Værløse tabte onsdag til SISU, og det er ingen skam, men nu handler det om at begynde forberedelserne til slutspillet, og her kan en sejr over Horsens bruges som afsæt. Værløse har et spændende hold med stort potentiale, og finder man stabiliteten i de sidste kampe er de en farlig outsider i slutspillet.

Runden sluttes med topkampen mellem SISU og Lemvig. De to hold er sikre på deres pladser, som kampen bliver vel nærmest en forberedelse til slutspillet. Lemvig har indtil nu haft det svært mod SISU, men kan spillet fra kampen mod Falcon onsdag fortsættes, så kan det måske blive en tættere kamp, end de foregående mellem de to hold. SISU er som altid favoritter, men Lemvig vil slide hårdt for at vide, de kommer tættere på topholdet.