Falcon overtog 1. plads


Lemvig Basket havde ikke en god aften i 1. Division Herrer onsdag aften, hvor man ramte en af den slags kampe, hvor tingene bare ikke lykkedes. Det skyldes blandt andet, at gæsterne fra Falcon var brand varme fra start, og stort set ikke satte en fod forkert kampen igennem. Dermed blev det vanskeligt for hjemmeholdet, som kæmpede godt, men på dagen mødte et bedre hold. Det var derfor fortjent at Falcon kunne tage hjem med en sejr på 62-102 – og dermed overtog 1. pladsen i divisionen.

Allerede fra start viste Falcon stor effektivitet, og der fem spillere hos gæsterne, der bar holdet gennem kampen var alle opsatte og i tempo fra start. Det gav en hurtig føring, som Lemvig aldrig rigtig fik lukket. Søren Flæng var i starten af kampen ene om at udgøre en trussel og med to 3ere fik han lidt gang i Lemvig. Men på det tidspunkt var Falcon allerede foran med omkring 10 point, og selvom hjemmeholdet kom lidt bedre med, så udbyggede gæsterne føringen til 16-30 efter første periode.

Lemvig viste den rette indstilling med hårdt arbejde, men tingene gik Falcons vej, og boldene så ud til at falde lidt nemmere i kurven for dem. Selv de tvivlsomme skud endte med at falde i kurven for falkene, og det gav vanskelige betingelser for Lemvig, som dog var bedre med i anden periode. Falcon vandt ganske vist perioden 14-23, men Lemvig viste fremgang, men havde ikke samme effektivitet som gæsterne.

Ved halvleg var stillingen 30-53, og det så vanskeligt ud for Lemvig. En godt spillende Christian Thomsen hos Falcon sørgede for, at Lemvig ikke kom ind i kampen efter pausen, selvom Falcon som hold gik lidt i stå. Lemvig fandt dog ikke nøglen til at udnytte at Falcon tabte lidt i intensitet, så mod slutningen af perioden kunne Falcon i stedet igen trække yderligere fra til stillingen 45-76 før sidste perioden.

Dermed var kampen afgjort, men Lemvig viste alligevel god indstilling og kæmpede videre. Det var bare ikke nok denne aften, hvor Falcon fortsatte med at ramme deres skud og holde Lemvig fra at få initiativ. Derfor var det fuldt fortjent at Falcon vandt og overtog 1. pladsen, som de har været favorit til sæsonen igennem.

Resultatet betyder, at Falcon og Lemvig nu er en sejr foran BMS og BK Amager. Striden i toppen er altså helt åben inden den sidste måned af grundspillet.

Lemvigs point: Dominick Reid 21p (11 reb), Søren Flæng 16p, Morten Krummelbein 9p, Mikkel Andersen 7p, Mads Kristensen 3p, Ben Ireland 2p, Thomas Bjørklund 2p