Ugens kampe - Dameligaen


Sidste weekend var optaget af All Star kamp, og derfor lå Dameligaen stille. Det betyder så også, at der er lagt en hverdagsrunde ind med tre kampe, som afvikles onsdag aften.

Aftenens topkamp er opgøret mellem Lemvig og Falcon. De to hold er lige nu nr. 2 og 3 i ligaen og skal Falcon have en chance for at hente Lemvig, skal aftenens kamp vindes. De to hold ser for tiden meget lige ud. Lemvig tabte i sidste runde til Hørsholm, og de vil derfor meget gerne tilbage på vindersporet igen. Men det vil kræve mere effektivitet i spillet, og meget vil derfor handle om at holde fokus. Falcon tabte også i sidste runde, men spillede en fin kamp mod SISU og tager derfor formentlig til Lemvig med optimisme. Turen til Lemvig en onsdag aften er dog ikke Falcons livret, og det kan give en fordel til hjemmeholdet. Til gengæld er Lemvig muligvis vækket af, at Emily Hatch fik en mindre skade i All Star kampen, og det er usikkert, hvor meget det vil påvirke hende. Der er lagt op til en tæt og spændende kamp, og selvom Lemvig må påtage sig en svag favoritrolle, så er afstanden mellem holdene ikke større end at afgørelsen kan tippe begge veje.

Hørsholm fik i sidste runde den første sejr i 2013, og onsdag aften mod Horsens er de favoritter til at hente endnu en sejr. Hørsholm viste i Lemvig, at de har midlerne til at spille op mod alle hold, når tingene lykkes. Så hvis både Therese Deemand og Maja Gerlyng-Hansen igen er skarpe i deres spil, så bliver det svært for piraterne. Horsens har ellers spillet et par gode kampe på det seneste, og det må give håb om mere. Men Hørsholm på udebane bliver vanskelig, så det er ikke sikkert sæsonens første sejr kommer i denne omgang.

Onsdagen sluttes af kampen mellem Værløse og SISU. Kampen spilles som en del af arrangementet i Farum Arena, som også byder på live kamp i Basketligaen. Forhåbentlig trækker det mange mennesker i hallen, og det kan måske sætte holdene ekstra op. Værløse har tidligere i sæsonen lagt et godt pres på SISU, men topholdet har alligevel lagt afstand til sidst. Denne gang vil Værløse formentlig igen drille SISU, men om de kan gøre arbejdet færdigt er nok tvivlsomt. For SISU virker meget fokuserede på at holde sejrsrækken, og de er som altid favorit i kampen.