Ugens kampe 1. Division Herrer


Nederlag til både BK Amager og Falcon i weekenden betød at Lemvig satte sig alene på 1. pladsen med sejren over Køge. Mens Lemvig og Falcon holder fri i den kommende uge skal de øvrige hold forsøge at hente nye vigtige point.

Ugens kampe indledes torsdag aften, med opgøret mellem Aarhus BF og Haderslev. De to jyske hold har ikke haft nogen nem sæson indtil nu, og begge er lige nu placeret i den nederste halvdel af tabellen. Mens Aarhus BF på det seneste har fået gang i spillet og har hentet vigtige point, er Haderslev stadig isoleret på sidstepladsen. Hvis Haderslev skal vende udviklingen og redde sæsonen, så er kampen mod Aarhus BF en oplagt mulighed, og måske en af de sidste chancer til det. Men det bliver ikke nemt, for Aarhus BF har spillet godt på det seneste, hvilket sejren over Virum i sidste uge vidner om. ABF er derfor favorit, men Haderslev bør kommer med fuld fart og det kan måske skabe en overraskelse.

Glostrup tog i sidste uge hjem fra Haderslev med en sejr, og dermed fik holdet igen samlet point op til tabellen. Det har de mulighed for at gøre igen, når endnu et bundhold venter. Denne gang er modstanderen Jonstrup, som har alvorligt brug for en sejr, og denne kamp kunne give mulighed for det. For ganske vist er Glostrup bedre placeret og favorit i kampen, men de har også haft en tendens til at miste koncentrationen. Desværre for Jonstrup er det dog sjældent mod bundholdene Glostrup svigter, så der skal en god indsats til, hvis gæsterne skal vinde.

Aarhus BF er i kamp igen lørdag, hvor de tager turen til ALBA. Begge hold fik gode sejre i sidste weekend, og går dermed ind til dette opgør med selvtillid. ALBAs sejr over BK Amager var særligt overraskende, men nordsjællænderne har før haft et godt tag i BK Amager. Sejren gør også ALBA til svag favorit mod Aarhus BF. At de ikke er klar favorit skyldes blandt andet at holdet har været svingende i deres præstationer, og hvis de falder i niveau, så skal Aarhus BF nok udnytte det. Kampen er også et direkte opgør mellem to hold, der kæmper om den sidste slutspilsplads, og den er ALBA måske lidt mere motiveret efter at få end Aarhus BF.

Køge er måske det hold i ligaen som har de største spillemæssige udsving i rækken. For to uger siden besejrede de Virum, og i den seneste weekend fik de ikke et ben til jorden mod Lemvig. Nu tager de hjemme i mod Stevnsgade, og det er nærmest umuligt at forudse, hvordan den kamp vil falde ud. Men kan Stevnsgade holde det niveau de har vist på det seneste, så bør de tage sejren og dermed et skridt nærmere top-4. Stevnsgade har været en af rækkens mest positive overraskelser efter julepausen, og sejren over Jonstrup i sidste runde, var blot endnu et skridt i den rigtige retning.

Haderslev skal også i weekenden kæmpe videre for overlevelse, og denne gang venter en udekamp mod Virum. Det er ikke nogen nem opgave, men hvis det bliver til sejr torsdag aften i Aarhus, så er alt muligt. Det ændre ikke ved at Virum er favorit i kampen. Holdet startede godt efter julepausen, men er igen blevet svingende i præstationerne. Men Haderslev skal de kunne slå, hvis de drømmer om at klemme sig ind i top-4 inden grundspillet slutter.

Rundens topkamp finder man lørdag aften mellem BMS og BK Amager. Begge hold hænger på i toppen, og står med gode muligheder inden slutspillet. BMS tog i sidste uge en vigtig sejr mod Falcon, og det må have givet brugbar selvtillid. På hjemmebane har BMS desuden været meget stærke, så samlet set er det en svag favoritrolle til hjemmeholdet. Men BK Amager kan godt blive en vanskelig modstander. De vil i den grad arbejde hårdt for at ryste nederlaget mod ALBA af sig. Holdet har rutinen og profilerne til at vinde over BMS, og spørgsmål er blot om alle er klar og fokuseret på opgaven. Det er de uden tvivl, og med en sejr kan de hente lidt af det tabte fra sidste uge, og skabe luft til BMS. Så der venter en meget seværdig kamp i Skovlundehallen lørdag aften, hvor mange forhåbentlig vil komme i hallen og bakke holdene op.