Ugens kampe - 1. Division Herrer


Situationen i 1. Division ændrer sig uge for uge, og den store jævnbyrdighed mellem mange hold gør, at hver eneste kamp har betydning. Tre hold ligger stadig helt lige i tabellen, men en stribe hold ligger lige efter, og kampen om slutspilspladserne er stadig åben.

Den kommende uges kampe starter fredag aften, hvor Aarhus BF tager i mod Virum. Virums sejrsstribe fik en brat ende i sidste uge, da Køge lidt overraskende bremsede det fremadstormende hold. Det betød også at Virum igen tabte et skridt i forhold til topholdene. Aarhus kom til gengæld ud af sidste weekend med en vigtig sejr i bundopgøret mod Jonstrup, og dermed er jyderne igen inde i kampen om slutspilspladserne. Udviklingen i sidste weekend for de to hold, gør fredagens kamp endnu mere vigtig, da begge hold har brug for pointene. Virum kan ikke tåle at smide flere point fra sig, og Aarhus skal nu sætte slutspurten ind for at nå med i slutspillet. Virum er, trods nederlaget til Køge, favorit, og de bør vise, hvem der er i top, og hvem der er i bunden.

Et af de tre hold i toppen af rækken er BK Amager, som i denne uge spiller hjemme mod ALBA. Her er topholdet klar favorit. ALBA har ganske vist flere gange drillet netop BK Amager, men på dette tidspunkt at sæsonen smides der formentlig ikke unødvendige point væk. BK Amager har virket stabile i det nye år, mens ALBA ikke rigtig er kommet i gang igen. ALBA har ganske vist god brug for pointene i forsøget på at nå slutspillet, men det bliver nok ikke i denne uge, at der kommer nye tal i tabellen ud for dem.

Stevnsgade er stormet frem efter julepausen, og den seneste sejr mod BMS satte en tyk streg under, at Stevnsgade er et hold, man nu må regne med blandt outsiderne til en topplacering. Det er muligt de ikke når med i top-4 inden slutspillet, men de kan blive en ubehagelig modstander, når de afgørende kampe begynder. I lørdagens kamp mod Jonstrup er Stevnsgade klar favorit. Jonstrup er ikke sluppet fri af bundpladserne, og sidste uges nederlag mod Aarhus BF var endnu et skridt i den gale retning. Der skal efterhånden flere overraskelser til, hvis Jonstrup ikke skal slutte på den ene nedrykningsplads, men en sejr over Stevnsgade vil naturligvis give ny optimisme….men det virker ikke som det mest sandsynlige resultat.

Falcon mod BMS kan med rette kaldes rundens topkamp. Begge hold er med i top-4, men BMS har tabt en smule af pusten på det seneste, og er faldet lidt tilbage i forhold til de tre hold i fromt. Denne kamp er derfor en mulighed for BMS til at hente noget af det tabte igen, men samtidig kan Falcon sørge for en rival mere i kampen om 1. pladsen. Falcon er favorit i kampen, ikke mindst fordi de har set meget stabile ud, mens BMS ikke har holdt samme niveau som før jul, hvilket to nederlag mod Virum og Stevnsgade vidner om. Falcon er ikke noget nemt hold at rejse sig mod for BMS, men gæsterne vil uden tvivl kæmpe med alt de har for at bide sig fast i toppen. Falcon står overfor en ny topkamp om kort tid mod Lemvig, og et nederlag til BMS, vil sætte falkene under ekstra pres inden turen til Vestjylland. Begge hold har derfor meget at spille for, så der skal nok blive god underholdning på Frederiksberg på lørdag.

Sammen med BK Amager og Falcon kæmper Lemvig om 1. pladsen i rækken, og vestjyderne skal forsvare deres position på hjemmebane mod Køge lørdag eftermiddag. Køge startede sæsonen godt, men har haft en lang periode, hvor spillet ikke har fungeret optimalt. I sidste weekend fik holdet til gengæld en tiltrængt sejr, da Virum overraskende blev besejret. Derfor kommer Køge til Lemvig med optimisme, og det gør bestemt kampen mere åben. Lemvig er naturligvis favorit, men Køge har før givet problemer for holdet, og der skal en koncentreret indsats til, hvis topplaceringen skal holdes. Fordelen af hjemmebane bør dog gøre den nødvendige forskel, så pointene bliver i Lemvig.

Søndag sluttes runden af Haderslev og Glostrup. For hjemmeholdet er det ved at være sidste chance, hvis man skal samle point sammen til at blive i 1. Division. Sønderjyderne har leveret fint spil ind i mellem, og i TV-kampen mod Lemvig fulgte de godt med. Lidt importeret fysik under kurven, har kun pyntet på holdets muligheder, og nu mangler så bare stabiliteten, som det har knebet gevaldigt med. Men det er nødvendigt at spille godt i hele kampe, hvis der skal sejre til. Glostrup er bestemt et hold, som Haderslev har en chance imod. Det er lidt vanskeligt at gøre Haderslev til klar favorit i kampen, men en chance har de bestemt. Ikke mindst fordi Glostrup bestemt heller ikke har vist stabilitet eller imponerende spil på det seneste. Glostrup er stadig med i midten af rækken, men skal de med i slutspillet, skal der snart samles nye point sammen, og til det er kampen i Haderslev en oplagt mulighed. Men nemt bliver det ikke. Det kan godt blive en kamp som er mere præget af hårdt arbejde end pænt basketball, men det er nok nødvendigt for begge hold, at gå til kampen sådan.