Ugens kampe - Dameligaen


Dameligaen går i den kommende uge ind i de sidste fem runder af grundspillet, og for flere hold er det vigtige point, der skal fordeles.

Ugens startes med den udsatte kampe mellem Åbyhøj og Falcon. Den spilles onsdag aften, og for begge hold er en sejr vigtig. Falcon har startet året godt, og hentede i weekenden sin 3. sejr i træk. Holdet har for alvor genfundet stabiliteten og anført af Jessica Fuller virker de ustoppelige lige nu. Falkene er derfor også favorit i kampen, selvom en tur til Jylland en onsdag aften ikke er det bedste udgangspunkt. Der er da også grund til at tage opgaven alvorlig for Falcon, for Åbyhøj har spillet bedre, end deres tre sejre foreløbig berettiger til. Senest gav de god modstand til SISU, hvilket i sig selv næsten fortjener et bonuspoint til tabellen. Desværre har Åbyhøj for sjældent spillet godt på det rigtige tidspunkt. Holdet har spillet godt i vanskelige kampe, hvor det så alligevel ikke var nok, mens det for ofte har været mindre godt i de kampe, som på papiret så nemmere ud. Derfor er det ikke blevet til mere end tre sejre. Kan de ramme deres bedste niveau onsdag, kan Åbyhøj dog godt drille Falcon og tage sejren, men det tager ikke favoritværdigheden væk fra gæsterne.

I weekenden er der igen fuldt program, og Falcon er også den ene part i lørdagens tidlige kamp. Her kommer SISU på besøg i falkereden, og så er Falcon ikke længere favorit. Til gengæld bliver det spændende at se, hvor de to hold står i forhold til hinanden lige nu. SISU er naturligvis favorit, men Falcon er det hold, som fra sæsonstarten var spået de bedste chancer for at udfordre SISU. Falcon har periodevis manglet stabiliteten til at leve op til forventningerne, men nu ser holdet ud til at være, hvor det skal op mod slutspillet. Derfor kan kampen givet godt fingerpeg om, hvorvidt de to hold stadig er finalefavoritter. Det kan blive en rigtig topkamp, og spiller Falcon op til deres bedste, så kan SISU måske for en sjælden gangs skyld blive sat under pres. Men det vil stadig være en overraskelse, hvis ikke det slutter med en sejr til SISU!

Der er altid noget særligt over opgørene mellem Åbyhøj og Horsens Pirates. De to har en lang historie som rivaler i toppen af dansk damebasket, og som de dominerende hold i vestdanmark. Rivaliseringen har nok ikke ændret sig, selvom de to hold i denne sæson holder til i den nederste del af tabellen, og der denne gang er tale om et ægte bundopgør. Men det kan kampen kun blive endnu mere intens af. Horsens har denne gang hjemmebane, og de bør møde op med stor optimisme. I sidste weekend spillede piraterne sæsonens måske bedste kamp, da de var tæt på at hente en overraskende sejr ude mod BK Amager. Sejren kom ikke, men Horsens fik endelig for alvor udbytte af sæsonens hårde arbejde, og fik vist, at der godt kan ligge sejre og vente på dem i denne sæson. Kampen mod Åbyhøj kan være en mulighed i den sammenhæng, men de grønne er favorit til at vinde det jyske derby. Åbyhøj har på samme måde som Horsens brug for en succesoplevelse. Måske er den kommet onsdag aften mod Falcon, men chancerne er nok større lørdag eftermiddag i Horsens. Der er stadig mulighed for at Åbyhøj kan løfte sig op i tabellen inden slutspillet, og holdet kan godt blive en joker i slutspillet, hvor der nærmest er tradition for, at hold uventet når med i medaljekampene. I år kunne det godt blive Åbyhøj som skabte overraskelsen, og en sejr mod Horsens, kunne være første skridt på vejen dertil.

Lemvig og Hørsholm mødes i vestjyskBANK Arena lørdag eftermiddag i et opgør mellem to medaljekandidater, som er startet på 2013 i hver sin retning. Lemvig er startet med tre sejre, og særligt den sidste ude mod Værløse har stor værdi for holdet. Her fik man bekræftet at spillet fra efteråret stadig kan findes frem, og at holdet fortjent ligger nr. 2 i ligaen. Hos Hørsholm er det ikke blevet til meget medaljespil i årets første tre kampe, som alle er tabt. Det er lidt uvant at Hørsholm taber tre kampe på stribe, og efter en god periode op mod jul er det også lidt uventet, at det ikke er blevet til point mod hverken Værløse, SISU eller Falcon. Det er ganske vist tre stærke hold, men mod både Værløse og Falcon var der muligheder. Nu møder Hørsholm endnu et hold fra top-4, og de trænger efterhånden til at mærke glæden ved sejr. Bedømt på de seneste kampe må Lemvig naturligvis påtage sig favoritrollen, men traditionelt har Hørsholm haft et godt tag i vestjyderne, og der er ingen tvivl om, at coach Enbom vil have en taktik klar, som kan udfordre Lemvig. Så er spørgsmålet bare om det er nok. Alt tyder på at det kan blive en underholdende kamp i Lemvig lørdag eftermiddag, hvor Hørsholm nok har mest brug for sejren og derfor bør kaste alt energi ind i opgøret.

Runden sluttes søndag af BK Amager og Værløse. Med en sejr har Værløse mulighed for at spille sig tilbage i top-4, afhængigt af resultatet i Lemvig. Top-4 er stadig også en mulighed for BK Amager, men skal den mulighed holdes åben, vil det formentlig kræve en sejr søndag. Det må derfor være to tændte hold, der stiller op. Men Værløse går på banen som favorit. Trods nederlaget til Lemvig i sidste runde, så har Værløse startet 2013 med fin stil. Holdet har gjort deres til at slutte i top-4, men arbejdet skal gøres færdigt i de sidste fem runder. BK Amager finder ofte deres bedste spil frem, når de er på eget guld. Det var ikke helt tilfældet mod Horsens i sidste uge, men det bør blot sætte holdet endnu mere op til denne kamp. Kampen kan godt blive tæt, men får Værløse udnyttet deres fysiske fordel, så bør de tage sejren med hjem.