Ugens kampe - 1. Division Herrer


Ugens runde i 1. Division Herrer sættes i gang allerede onsdag aften, hvor der igen er TV-kamp fra rækken. Det er Haderslev og Lemvig, som tørner sammen og skal levere underholdningen til seerne på Kanal Sport. Kampen er et opgør mellem top og bund, hvilket naturligvis kan skabe usikkerhed omkring underholdningsværdien i kampen. Men netop Haderslev og Lemvig giver ofte hinanden tætte kampe. Det er naturligvis Lemvig, som må påtage sig favoritværdigheden, og der er ingen tvivl om, at vestjyderne glæder sig til at vise deres værd på skærmen. Anført af profilerne Dominick Reid og Søren Flæng har holdet overrasket mange, og holder de niveauet bør det blive en sikker sejr. Men Haderslev vil altid kæmpe for sejren og æren. Det gjorde de senest mod et andet tophold, da BK Amager blot vandt 55-65 i en kamp med usædvanlig lav score i sidste runde. Lemvig bør tage sejren med hjem, men der er flere ting, som gør kampen mere åben, end tabellen viser.

I weekenden lægger Glostrup og BK Amager ud. Her er BK Amager klar favorit, og bør tage en sejr uden at overanstrenge sig. Glostrup har gjort det godt, men deres bredde i truppen er ikke stor, og over en hel kamp skal BK Amager være bedst. BK Amager ser ud til at være tilbage mod formen fra starten af sæsonen, og kan de holde stabiliteten, skal de nok holde sig i top-3.

Køge ser ud til at være gået helt i stå, og mod et formstærkt Virumhold, der de seneste to uger har vundet over Lemvig og BMS, ser det mere end svært ud for Køge. Virum er favorit til at vinde deres tredje sejr i træk, og det ser ud til de igen i år kan toppe på det helt rigtige tidspunkt. Køge er til gengæld på vej den anden vej, og skal snart begynde at vinde igen, hvis ikke nedrykning skal blive et tema.

ALBA er ikke helt tilbage på niveauet i slutningen af efteråret, og i weekendens kamp mod Falcon bliver det også svært at hente point for nordsjællænderne. Falcon ser ud til at have taget direkte kurs mod toppen, og selvom de stadig er lige med Lemvig og BK Amager, så virker de lige nu som det stærkeste hold af de tre. Derfor må de heller ikke få problemer mod ALBA, som ganske vist har forbedret sig gennem sæsonen, men ikke har stabilitet og styrke til at true Falcon for alvor.

BMS løb i sidste uge ind i et nederlag mod Virum, og tabte dermed et skridt i topstriden, og gled ned på 4. pladsen. Nu er de hjemme i egen hule til lørdagsunderholdning i den bedste sendetid. Gæsterne er denne gang Stevnsgade som er kommet godt fra start i 2013 med to sejre. BMS er dog en klasse bedre end de to hold Stevnsgade har mødt indtil nu, men den selvtillid sejre kan give skal man ikke undervurdere. Alligevel er BMS favorit på eget gulv, hvor de bør hente to point, og på den måde holde Virum bag sig i tabellen. Men det kan godt gå hen og blive en intens kamp, når de to hold tørner sammen.

Runden sluttes af Jonstrup og Aarhus BF. Begge hold hænger fast i den tunge ende af rækken, og har derfor god brug for point. Aarhus BF fik en sejr i sidste runde, og den sejr kan måske føre flere point med sig. Kampen mod Jonstrup er en oplagt mulighed for Aarhus BF til at skabe lidt luft til netop Jonstrup og Haderslev på nedrykningspladserne. En sejr til Jonstrup vil til gengæld åbne nedrykningskampen helt op med flere hold involveret. Med vigtige point på spil kan kampen godt blive mere intens end velspillet, men det har jo også sin egen underholdningsværdi.