Lemvig tilbage på vindersporet


Lørdag fik Lemvig Basket sin første sejr i 1. Division Herrer i 2013, og efter en jævnbyrdig kamp endte det med en sikker hjemmesejr mod Glostrup. Det var dog gæsterne, der kom bedst fra start, med energisk og positivt angrebsspil. Glostrup råder blandt andet over den tidligere Lemvigspiller, Sam Tamago, som var en blandt flere spillere, som startede godt. Lemvig skulle bruge lidt mere tid på at komme i gang, men som minutterne gik spillede Lemvig sig bedre med. Særligt Mikkel Andersen og Dominick Reid sørgede for, at hjemmeholdet var med i kampen. En god slutspurt betød, at Lemvig kunne gå til første pause med en føring på 22-21.

Anden periode fortsætter jævnbyrdigt. Begge hold kæmper for at få gang i spillet, men det meste kommer til at virke rodet og uorganiseret. Lemvig fastholder føringen uden for alvor at få gang i spillet, men da det samme er tilfældet for Glostrup, går det lige op. Ved halvleg er stillingen 39-36, og publikum håber på, at anden halvleg vil byde på bedre spil.

I første omgang sker det ikke, men jævnbyrdigheden fortsætter, hvilket trods alt betyder at spændingen i kampen er intakt. Som tiden går får Lemvig mere og mere tydeligt et overtag i spillet, og mod slutningen af tredje periode øges afstanden lidt, og hjemmeholdet kan holde pause med en føring på 56-49.

De sidste ti minutter sidder Lemvig solidt på. Men tempo og høj effektivitet øger Lemvig føringen, som kommer op omkring 20 point, før Glostrup får stabiliseret spillet lidt igen. I den sidste del af perioden er der dog ikke tvivl om, hvem der vil vinde, og Lemvig kan køre en fortjent sejr i hus.

Med sejren fastholder Lemvig førstepladsen i rækken inden den kommende uges tv-kamp ude mod Haderslev.

Lemvigs point: Dominick Reid 30p, Søren Flæng 16p (15 reb), Ben Ireland 13p (10 reb), Morten Krummelbein 12p, Mikkel Andersen 10p, Niththilan Muralithas 2p, Kalin Varbanov 2p og Mads Kristensen 2p