Ugens kampe - 1. Division Herrer


Spændingen i 1. Division Herrer er fortsat så stor som man kan ønske sig. Fire hold ligger lige på 1. pladsen med 20 point, så hver eneste kamp er vigtig. Lige efter de fire hold finder man Virum, som med en sejr over Lemvig i sidste runde, fik lukket lidt af hullet til toppen. Midt i rækken er der kamp om de sidste slutspilspladser, mens tre hold i bunden er i kamp for at undgå nedrykning. Den kommende weekend er der nye vigtige point på spil.

Aarhus BF og Køge sætter runden i gange lørdag formiddag. Begge hold har haft det svært i en længere periode, og ligger lige nu i den kedelige ende af tabellen. Aarhus BF kæmper overraskende for overlevelse, og kommer Køge ikke snart i gang, kan de ende i samme situation. Med en sejr kan Aarhus BF komme tættere på vinderfeltet, mens Køge kan arbejde sig opad med en sejr. Det er altså vigtige point for begge hold, og nogen klar favorit er der ikke. Men Aarhus BF har fordelen af hjemmebane, og det kan være det, der tipper kampen til deres side.

Lørdagens næste kamp er endnu et opgør mellem to hold, som ligger tæt i tabellen. Stevnsgade tager i mod ALBA. Det er to hold som lige nu ligger på vippen til at nå slutspillet. ALBA kom godt i gang op mod julepausen, men startede det nye år med et nederlag mod Glostrup. Stevnsgade startede til gengæld med en sejr ude mod Haderslev, og går altså ind til kampen med optimisme. Stevnsgade har indtil nu ikke udnyttet holdets potentiale fuldt ud, og deres mangel på stabilitet har kostet point undervejs. Kan de slutte grundspillet stærkt, kan de blive en joker i slutspillet. Med fordel af hjemmebane og en sejr i bagagen er Stevnsgade favorit til endnu en sejr.

Falcon ser ud til at have fundet det rette spor og den nødvendige stabilitet. Holdets startede det nye år med en sikker sejr mod Aarhus BF, og nu venter endnu et hold fra bunden af rækken. Jonstrup bør ikke give problemer for Falcon, og slet ikke i en situation, hvor Falcon ikke kan tillade sig at smide sejre væk. Så selvom Jonstrup som altid vil kæmpe for sin chance, så bør det blive en sikker Falconsejr.

Virum fik i sidste uge en sejr i sidste minut mod Lemvig, og nu venter endnu et tophold, når BMS kommer på besøg. Kan Virum hente en ny sejr er de tilbage i topstriden, og en seriøs bejler til top-4. Men BMS bliver ikke nogen nem nød at knække for Virum. Med en sikker sejr over Køge i sidste uge kom BMS fint i gang med det nye år, og de har formentlig også luret, at Virum kan blive en trussel, hvis de får en ny sejr. Det vil derfor være to meget tændte og fokuserede hold der stiller op, og det kan blive rundens mest interessante kamp. BMS tildeles en kneben favoritrolle, men Virum kan skabe en ny lille overraskelse.

Lemvig startede 2013 på samme måde som de startede sæsonen – med et nederlag til Virum. Lemvig havde sejren i hænderne, men lod det glide ud i sidste minut. Nu venter Glostrup i en kamp, hvor Lemvig har hjemmebane, og hvor vestjyderne har brug for point. Glostrup kommer til Lemvig med en frisk sejr, og det giver optimisme. Men Glostrup er som regel ikke glade for den lange tur vestpå, og Lemvig må da også leve med favoritværdigheden. Glostrup er ganske vist styrket siden holdene mødte hinanden sidst, men kan Lemvig finde spillet og rytmen fra 2012 frem igen, så bør de vinde.

Weekenden sluttes med kampen mellem Haderslev og BK Amager. Det er en kamp mellem top og bund, hvilket naturligvis gør BK Amager til klar favorit. Haderslev har endnu ikke knækket kurven, og nederlaget mod Stevnsgade i sidste uge, var blot endnu et søm til kisten. Det er ved at være sidste udkald, hvis Haderslev skal væk fra sidstepladsen, så selvom BK Amager er en stor mundfuld, så er Sønderjyderne tvunget ti lat gå efter sejr i hver eneste kamp. BK Amager har samtidig også brug for pointene i topstriden, så der bliver nok ikke foræret noget væk.