Ugens kampe - Dameligaen


Dameligaen går nu ind i den sidste tredjedel af grundspillet, og kampen om placeringerne går for alvor ind i den afgørende fase. I sidste uge bragte Værløse sig for alvor tilbage i kampen om pladserne i top-4, da de vandt over Hørsholm, som så samtidig tabte et vigtigt skridt. Falcon og Åbyhøj har ikke været i kamp endnu efter nytår, så det bliver spændende at se, hvor de står efter pausen. Der er lagt op til fire spændende kampe lørdag eftermiddag, og der er god grund til at kigge forbi hallerne.

Åbyhøj og Værløse byder på frokostbasket i Åbyhallen, når de sætter runden i gang allerede kl. 12.15. Værløse fik en perfekt start på 2013, da de vandt over Hørsholm i sidste uge. Den sejr har givet selvtillid, og det gør dem også til favorit mod Åbyhøj. De grønne fra Ådalen sluttede ellers 2012 godt, og ligner et hold, der kan blive en farlig outsider frem mod slutspillet. Holdet måtte undvære Kelly Meredith i en periode op mod jul, og det er usikkert om hun vender tilbage. Kan Åbyhøj vinde over Værløse lørdag er de, med eller uden Meredith, stadig en farlig outsider resten af sæsonen. Selvom Værløse er favorit til sejren, så kan det blive en tæt kamp, og Åbyhøj er for det meste stærke på hjemmebane. Men de skal for alvor have gang i spillet, hvis de skal tage sejren.

Når Hørsholm og SISU mødes er der altid lidt topkamp over det, og selvom der i år har været større forskel på de to hold, end man er vant til at se, så skal det nok igen blive en spændende kamp, når de to hold mødes i denne weekend. SISU går ind til kampen som nykårede pokalmestre, og spørgsmålet er, om de kan ramme samme høje niveau som i søndags igen. Uanset hvad, så er SISU naturligvis favorit til at vinde igen, og alt andet vil være en stor overraskelse. Hørsholm har i år ikke samme niveau, som man tidligere har set, og sidste uges nederlag til Værløse understreger endnu en gang, at holdet er svingende i præstationerne. Hørsholm skal nok vinde flere kampe, og har også gode muligheder for at blive i top-4, men presse SISU for alvor kan de nok ikke. Til gengæld vil Hørsholm formentlig bruge kampen til at komme op i gear frem mod slutspillet, hvor de nok skal toppe formmæssigt igen.

Falcon starter deres forårssæson hjemme mod BK Amager. De to hold giver som regel hinanden kamp til stregen. Falcon fik i efteråret ikke det fulde udbytte af den meget stærk og rutineret trup. Det skyldes blandt andet skader, men spillemæssigt var de også i perioder ustabile. Nu skal de for alvor i gang med jagten på anden pladsen, som endnu kan hentes, men det vil kræve sejr i lørdagens kamp, hvis det skal virke realistisk. Falcon er stadig et oplagt medaljeemne, og de skal nok være klar til kamp i slutspillet, men det er nu grundlaget skal skabes. BK Amager tabte hjemme mod SISU i årets første kamp. Holdet er stadig præget af manglende stabilitet, men spillerne viser ind i mellem deres store potentiale. Catharina Palm er stadig den store profil hos BK Amager, ligesom hun er et af ligaens mest fremtrædende spillere, men hun mangler ind i mellem lidt opbakning. Sussie Kruuse var kort med mod SISU, og kan de få gang i hende, kan holdet have et vigtigt modtræk til Jessica Fuller, som ellers kan få let spil. Falcon er favorit, men alt kan ske, når de to hold mødes.

Rundens sidste kamp står mellem Lemvig og Horsens. De to hold mødtes også i sidste uge, hvor Lemvig hentede en sikker sejr. Horsens bed dog godt fra sig, men det var først og fremmest skud fra 3p-linjen som var våbenet. Det var ikke helt nok mod et fysisk stærkt Lemvighold. Piraterne manglede i sidste uge Emily White og Sophie Wich. Hvis de er klar har Horsens bestemt flere muligheder, men Lemvig er klar favorit til endnu en sejr. Nederlaget i pokalfinalen skal vaskes væk, og Lemvig skal tilbage på vinderkurs igen, og det bør Horsens ikke kunne forhindre vestjyderne i.