Lemvig er klar til pokalfinale


For første gang står Lemvig Basket foran en pokalfinale, og holdet ser ud til at være klar til udfordringen. Der er blevet arbejdet hårdt både i træningshallen og i organisationen for at få alt gjort klar, og nu glæder alle sig til søndag eftermiddag i Forum Horsens.

Torsdag aften blev formen pudset af i ligaopgøret mod Horsens Pirates, og efter en lidt usikker start blev spillet bedre og bedre. Alle spillere fik rørt benene og ser ud til at være klar. Eneste spiller med en lille skade er Ida Høj, men hun forventes at være klar, når det går løs på søndag.

Siden semifinalerne blev vundet over Høbas, er der blevet set frem til finalen. Spillerne har vist en flot indstilling til opgaven, og selvom SISU er favorit, så tager Lemvig Basket til Horsens for at gøre deres bedste for at tage pokalen med hjem. SISU har gennem de sidste tre år været det suveræne tophold i Dameligaen, og selvom Lemvig er det seneste hold til at vinde en grundspilskamp mod SISU, så ligger den bedrift to sæsoner tilbage, og tæller efterhånden ikke rigtig med. I de to kampe Lemvig og SISU har spillet mod hinanden i denne sæson har SISU da også vundet sikkert, men det har været lærerige opgør, og forhåbentlig har Lemvig lært nok til at presse SISU på søndag i Horsens.

Omkring 100 tilskuere fra Lemvig vil tage med til Horsens for at bakke holdet op. Det er en rigtig fin opbakning, som forhåbentlig kan få betydning. For Lemvig har brug for al tænkelig opbakning til kampen. Det er helt uden finaleerfaring holdet stiller op, og det kan selvfølgelig påvirke spillerne, så lidt hjemlig opbakning er en god ting.

Lemvig Basket tager til pokalfinalen med visheden om, at finalepladsen er fuldt fortjent. Med en sikker 2. plads i Dameligaen, har holdet spillet en flot sæson, og det er lige nu de to bedste damehold i Danmark, der mødes i pokalfinalen. Hos Lemvig vil der helt naturligt komme til at ligge meget ansvar hos Emily Hatch og Ivana Udovalieva. De to spillere er ikke bare profiler hos Lemvig, men i hele Dameligaen. Emily Hatch har gennem hele sæsonen toppet statistikkerne med flest point, flest rebounds og mest effektive spiller. Ivana Udovalieva har flest assists i ligaen. Mallory Moore og Sarah Schicher bliver også nøglespillere for Lemvig, og de skal ind og tage nærkampene med SISUs erfarne og fysisk stærke spillere. Men ud over disse fire profiler, så har Lemvig været kendetegnet i denne sæson ved den indsats, som holdet har vist. Spillere som Helle Kristiansen, Karina W. Pedersen og Tine Kristiansen har løftet deres spil og udfyldt deres roller godt. Flere andre har også udviklet sig meget positivt, så holdet nu fremstår homogent og stærkt på alle pladser.

Holdet glæder sig til oplevelsen i Forum Horsens, og Lemvig Basket er stolte over at deltage i Pokalfinalerne for første gang, og på den måde repræsentere byen, vores sponsorer og vores klub på den fornemmeste basketscene i Danmark.