Ugens kampe - 1. Division Herrer


Jul og nytår er overstået, og holdene i 1. Division er klar til at genoptage den sidste del af grundspillet, hvor pladserne skal fordeles. Der er stadig stor spænding op pladserne i tabellen, og foråret kan vende op og ned på meget.

Glostrup og ALBA indleder programmet i 2013. Glostrup har haft en sæson, som nogenlunde er gået som forventet. Spillet har været svingende, og det har givet både sejre og nederlag. Holdet er placeret som nr. 8 med fem sejre, og altså lige netop med i slutspillet, men lige nu er der kamp om pladserne i midterfeltet, så Glostrup skal ud og hente flere point, hvis slutspillet skal blive en realitet for dem. ALBA har også 5. sejre og derfor også en del af midterfeltet, men ALBA havde et noget anderledes efterår end Glostrup. ALBA startede sæsonen svagt, men spilledes sig mere og mere ind, og op mod jul var holdet blandt de mest formstærke. Kan de tage det med sig videre i foråret, så kan ALBA blive et sikkert kort i slutspillet, hvilket vil være en mindre overraskelse. De gode præstationer inden ferien, gør også ALBA til favorit i kampen mod Glostrup.

Falcon var inden jul måske det stærkeste hold i 1. Division, sammen med Lemvig. Nu skal de så for alvor bevise at de kan leve op til den favoritrolle, de både selv og andre har givet dem. Første udfordring bliver Aarhus BF, og det bør være en kamp, som Falcon vinder uden de store vanskeligheder. Aarhus BF er ganske vist et hold, som har evnerne til at drille de fleste hold, men de vil mangle fysik og bredde i forhold til Falcon. Desuden er januar ofte en lidt besværlig tid for Aarhus BF p.g.a. eksaminer og andet. Falcon har brug for en sejr, og det vil overraske, hvis ikke de får det.

Lemvig har lidt overraskende holdt jul og nytår på 1. pladsen, og i en stor del af efteråret var de meget stabile i præstationerne. Det skal de nu vise ikke var nogen tilfældighed, og allerede i den første kamp venter en stor udfordring. Virum er et af blot to hold, som har vundet over Lemvig i efteråret, og på hjemmebane vil de sikkert gerne gentage en bedrift. Ikke mindst fordi de med en sejr kan lukke noget af det hul, de har fået til holdene i top-4. Den første kamp efter jul er altid vanskelig, og det er jo lige for begge hold, men det kan få afgørende betydning, hvem der kommer bedst i gang fra kampens start. Kampen er rundens mest interessante, og den kan give et fingerpeg om, hvor de to hold står i forhold til slutplaceringerne. Lemvig må påtage sig en svag favoritrolle, men Virum har tidligere vist de kan besejre vestjyderne.

BMS havde et flot efterår, og de skal nu vise, at placeringen i toppen kan holde frem til slutspillet. De starter foråret mod Køge, som efter en god start sluttede skidt, og nu hænger i den tunge ende af tabellen. Køge har stadig mulighed for at vende tilbage til den bedste halvdel, og en sejr over BMS vil være et stort skridt i den rigtige retning. BMS har fordel af hjemmebane, og det har indtil nu haft stor betydning for oprykkerne. Mest tyder på en hjemmesejr, men det kan blive et intenst opgør.

Haderslev har skiftet ud på både bænken og banen i et forsøg på at komme væk fra sidstepladsen. Første skridt på vejen kan tages når Stevnsgade besøger sønderjyderne søndag eftermiddag. Stevnsgade havde et svingende efterår, hvor de både viste at de kan spille op med de bedste, og tabte til de svageste. Også hos Stevnsgade er der sket ændringer, og man kan vel tale om en genstart af sæsonen for de to hold. Det kan blive spændende at se, hvem der kommer bedst fra det. Stevnsgade er favorit, men alt virker til at være muligt i det opgør.

Kampen mellem Jonstrup og BK Amager er en dyst mellem top og bund. BK Amager bør ikke have problemer med at hente sejren, men de har skuffet i et par kampe tidligere på sæsonen, så det kan selvfølgelig ske igen. Hvis BK Amager er kommet over deres skadesproblemer, så har e bredden og rutinen i truppen til at styre Jonstrup. Til gengæld har Jonstrup ind i mellem en vildskab i spillet, der kan være svær at styre. Så det bliver ikke nødvendigvis nogen flot basketkamp, men intenst kan det godt blive.