Ugens kampe - Dameligaen


Med jul og nytår overstået er det tid til at tage fat på den sidste del af grundspillet i Dameligaen. 2013 starter med tre hverdagskampe, kun Åbyhøj og Falcon udskyder deres opstart en smule.

De første hold i kamp bliver Værløse og Hørsholm. Værløse sluttede 2012 skidt med tre nederlag i træk. Holdet virkede træt, og var desuden mærket af skader, så julepausen kom meget belejligt. Et af de tre nederlag Værløse løb ind i op mod jul var mod netop Hørsholm, og den kamp var med til at bekræfte at Hørsholm nu for alvor er ved at finde formen. Fire sejre i træk har bragt Hørsholm op på 3. pladsen, og de er for alvor ved at finde tilbage på sporet fra starten af sæsonen. Spillet og rollerne er blevet tilpasset den aktuelle spillertrup, og coach Enbom har igen vist sine taktiske egenskaber. Hørsholm var inden sæsonen spået en gentagelse af sidste sæsons 2. plads, og det er absolut stadig en seriøs mulighed, at de lever op til det. Stillingen er lige nu 1-1 i kampe mellem Værløse og Hørsholm, så onsdagens kamp er altså det sidste opgør mellem de to hold i grundspillet. Værløse har mest brug for en sejr, og lykkes det at vinde, er de pludselig tilbage i kampen om top-4 pladserne. Hørsholm er favorit til at vinde kampen, men julepausen er ofte en nulstilling af situationen på holdene, så måske bliver kampen mere tæt end forventet.

SISU og BK Amager mødes i den tidlige af to kampe torsdag aften. SISU var som forventet suveræne i efteråret, og vandt samtlige kampe. SISU savner lige nu modstand i Dameligaen, hvilket er helt berettiget. Den dominerende situation er først og fremmest skabt på grundlag af en stærk trup, hvor størstedelen af de danske spillere med rutine er samlet. Modsat det har BK Amager måske en af de mest interessante trupper, når det gælder talent og udvikling. BK Amagers rutine er efterhånden samlet hos Catharina Palm Jensen, som i efteråret var holdets store profil, men mange andre hos BK Amager gjorde det godt, og holdet kan godt forbedre den øjeblikkelige 6. plads. Det vil dog kræve mere stabilitet i spillet, og det arbejdes der uden tvivl på. SISU er naturligvis favorit til at vinde kampen, og de vil formentlig bruge kampen til at pudse formen af inden søndagens pokalfinale.

Lemvig og Horsens spiller den sene kamp torsdag. Det er top mod bund, og det bør give en sikker hjemmesejr. Flere faktorer gør alligevel kampen lidt spændende. For det første har Lemvig ofte haft svært ved at komme i gang efter julepausen, for det andet er Lemvig for første gang i pokalfinalen, hvilket har taget meget opmærksomhed i truppen, der ikke har erfaring i den type kampe. Sidst men ikke mindst så er der altid en risiko for, at holdene i toppen undervurderer holdene i bunden, det udnyttede Lemvig i sidste sæson, og måske kan Horsens gøre det samme i år. Piraterne har ikke været så skræmmende i år, og den unge og urutinerede trup har som ventet haft det svært. Men der skal alligevel vises stor respekt for den indsats holdet og trænerne har leveret. Julepausen er et naturligt sted at nulstille sæsonen for de fleste hold. Og det er en kærkommen lejlighed til at se fremad i stedet for bagud. Sådan vil Horsens formentlig også tænke, og det kan give holdet ny energi. For Lemvig skal kampen mod Horsens bruges til at komme spillemæssigt i gang igen, og blive klar til pokalfinalen søndag mod SISU. Lemvig bør vinde mod Horsens, men resultater er nok ikke så vigtig for Lemvig, som først og fremmest har brug for at få rytmen tilbage i spillet.