Lemvig sluttede med sejr i grundspillet


Grundspillets sidste kamp i Damligaen stod mellem Lemvig Basket og Hørsholm 79ers. Kampen havde ingen betydning for holdenes placering, hvilket måske var en af årsagerne til, at kvaliteten i spillet var meget svingende.

I kampens start så det ikke ud til, at Hørsholm rigtig var kommet ud af bussen. Forsvaret var i hvert fald ikke kommet med på banen, og det udnyttede Lemvig. Især Sarah DeShone var klar fra start og anført af hende kom Lemvig foran 19-0 på godt og bevægeligt spil. En time-out fik rettet op på mange ting for Hørsholm, som i den sidste del af perioden fik hentet noget af det tabte, men alligevel var bagud 23-10 ved pausen.

Hørsholm fortsætter med at hente ind på værterne gennem 2. periode. Gæsterne spiller bedst og Lemvig har svært ved at komme til gode skudmuligheder. Efter blot et par minutter af perioden er kampen åbnet helt op igen og afstanden nede på 23-17. Lemvig får herefter sat en stopklods i pointtabet og holder en smal føring, men det er Hørsholm som har overtaget i spillet og kommer nemmest til point. Med 3 minutter igen er hjemmeholdet stadig foran med 4 point, 32-28, og spillet er mere ligeligt fordelt. Hørsholm slutter perioden med en 3er til en halvlegsstilling på 39-33.

Gennem 3 periode følges holdene pænt ad. Hørsholm udligner efter 3 minutter til 41-41 og er stærkt skydende, men de får ikke smidt Lemvig af. Holdene skiftes i stedet til at være foran, men Lemvig må slide hårdere for sine point end Hørsholm. Spillet er ind i mellem meget rodet og præget af mere hårdt arbejde end pænt basket. Mod slutningen af perioden får Lemvig igen en lille føring på 60-52 inden de sidste 10 minutter.

Lemvig trækker gennem sidste periode mere fra igen. Hørsholm virker mest trætte og er mest farlige på skud bag 3-pointlinjen. Lemvig spiller mere varieret og henter point både fra distancen og under kurven. Samtidig virker det som om hjemmeholdet er en anelse mere opsatte på at vinde end gæsterne, og da afstanden kommer op på 12 point ser kampen ud til at være afgjort. Hørsholm kæmper til det sidste, men har ikke midlerne til igen at skabe spænding. Derfor kan Lemvig hente en god sejr og vigtig selvtillid inden kvartfinalerne.

Lemvigs point: Sarah DeShone 25p, Erin McDonnell 23p, Kayla Bernsen 15p (11 reb), Ivana Udovalieva 11p, Reka Fejes 7p (5 as).

Hørsholms point: Line Piechnik 18p, Sara Pedersen 18p, Ivana Jovanovic 13p, Maria Pedersen 10p, Maryah Sydnor 10p, Lena Svanholm 2p, Malou Lachenmeier 2p, Sandra Lind 1p