Lemvig Basket i pokalfinalen igen


Efter en spændende og intens pokalsemifinale mod Hørsholm 79ers kunne Lemvig Basket fejre kvalifikation til pokalfinalen for andet år i træk og tredje gang i alt. Sejren over Hørsholm blev på 73-56, men selvom det lyder som en sikker sejr, så var kampen præget at stor spænding og intensitet. Gæssterne fra Hørsholm var bagud det meste af kampen, men de kæmpede til det sidste for at komme tilbage og vende kampen til egen fordel. Afstanden blev dog aldrig mindre end omkring 10 point, så spillere og publikum kunne juble over en ny pokalfinale, og endnu en mulighed for at hente klubbens første titel.

Hos Lemvig var det et strækt kollektiv, som lagde grunden til sejren. Kamp for kamp bliver det tydeligt, at spillerne er ved at finde hinanden og potentialet ved at blive foldet ud. På den baggrund fik holdet vist at de for alvor kan udfordre Dameligaens tophold, for Hørsholm har med blot et enkelt nederlag i denne sæson vist sig som et af de mest oplagte medaljeemner. Hørsholm bed da også godt fra sig med både tempo og fysik, hvilket ind i mellem gav anledning til frustration hos hjemmeholdet. Men selvom Hørsholm flere gange havde det spillemæssige overtag, så fik de aldrig lukket helt ned i defensiven, så Lemvig kunne fastholde føringen kampen igennem.

Lemvig håber at fortsætte den positive udvikling for holdet frem mod pokalfinalen, som spilles den 28. januar i Forum Horsens. Modstanderne i finalen bliver de forsvarende DM-mestre og Dameligaens top, Virum Go Dream, som vandt deres semifinale mod Værløse.