Sæsonen skudt i gang med to sejre til Lemvig Basket


Lørdag blev en ny sæson for alvor sat i gang for Lemvig Basket, da sæsonens første hjemmekampe var på programmet. Det blev 3. Division Herrer og 1. Division Damer, som lagde ud, og det skete med to flotte sejre.

Efter flere år i 1. Division har Lemvig Basket valgt at genstarte herreholdet i 3. Division Det er et meget ungt og uerfarent hold som gik på banen, men godt anført af Nick Perioli, Rasmus Kristensen og Vatroslav Batinic blev det til en sejr på 79-65. Med et nyt ungt hold var der naturligvis også mange nye ansigter på holdet, og der er først og fremmest hentet i klubbens egne ungdomsrækker. Hele 7 spillere havde debut på Lemvig Baskets bedste seniorhold, og det blev en god start for dem alle. Kampen startede jævnbyrdigt, men langsomt fik Lemvig et overtag i spillet. Allerede i første periode viste flere af de unge spillere gode takter. Kristian Back sled i det under kurven og Donald Arunthavan viste flere aggressive aktioner i offensiven. De helt unge Rasmus Højland og Jonas Jakobsen fik også deres debut tidligt i kampen og gjorde det solidt. Men det var som ventet Rasmus Kristensen og Nick Perioli, som bandt spillet sammen. I kampens anden periode trækker hjemmeholdet fra og udbygger føringen fra 24-20 til 50-37. Desværre koster det også en del fejl, hvilket i flere situationer kan tilskrives den manglende rutine. Alligevel havde man på fornemmelsen, at kampen var under kontrol. Men det ændrede sig efter pausen. AUS begynder langsomt men sikkert at hente ind på Lemvig. Kun 6 point bliver det til for hjemmeholdet i tredje periode og spillerne ser trætte ud. Med tre minutter tilbage af perioden får AUS afstanden ned på 4 point ved stillingen 54-50, men nærmere kommer de ikke. I kampens sidste ti minutter strammer Lemvig op igen, og anført af Nick Perioli og Vatroslav Batinic trækker hjemmeholdet fra igen. Det afgørende run kommer med to 3ere midt i perioden til stillingen 69-56, herefter kan AUS ikke svare igen, og Lemvig får en flot start på sæsonen:

Lemvigs point blev fordel således: Nick Perioli 28p, Rasmus Kristensen 17p, Donald Arunthavan 13p, Vatroslav Batinic 11p, Kristian Bach 6p og Jonas Jakobsen 4p

Også i 1. Division Damer blev det en god start for Lemvig med en sejr på 77-61 mod Sæby. Gæsterne havde i kampens start held med at trække tempoet ud af kampen, og de unge Lemvigspillere manglede lidt koncentration og energi. Det gav en jævnbyrdig første periode som sluttede men smal føring på 17-18 til Sæby. I anden perioder kommer Lemvig bedre i gang. Gloria Gardner tager initiativ og sætter mere tempo i spillet sammen med Medina Dedic. Ani og Megi Kolyandrova bidrager også til at sætte pres på gæsterne og det giver et overtag, som omsættes til en føring, der ved halvleg er på 48-30. Gennem kampens to sidste perioder fastholder Lemvig føringen uden at det bliver nogen pragtkamp. Spillet bar præg af at det er tidligt på sæsonen, og at spillerne ikke er spillet sammen som hold så tidligt på sæsonen. Også hos damerne var der debut til flere spillere. I alt 6 debutanter var med, og det blev samtidig come back til Anika Jakobsen i Lemvigtrøjen.

Lemvigs point blev fordelt således: Okako Adika 16p, Megi Kolyandrova 15p, Gloria Gardner 14p, Ani Kolyandrova 10p, Grace Gardner 10p, Medina Dedic 7p, Oto Adika 5p og Anika Jakobsen 2p

 

Sæsonen i Dameligaen starter først 8. oktober, hvor Lemvig Basket skal til BK Amager.