Nedtælling til pokalfinale


De sidste forberedeler til årets pokalfinaler er i fuld gang, og Lemvig Basket glæder sig til at være en del af damernes finale. Finalen står mod de forsvarende pokalvindere fra Stevnsgade Superwomen, som vi de seneste par sæsoner har haft en række meget tætte opgør i mod. For et år siden var det netop Stevnsgade som var stopklods for os i pokalsemifinalen, men nu går vi efter revanche.

Stevnsgade er, efter en flot sæson, knebne favoritter til finalen. Blot to nederlag er det blevet til for holdet fra Nørrebro, til gengæld er begge nederlag kommet mod Lemvig. Det er sket efter tætte kampe og tidligt på sæsonen. Siden har begge hold været at finde i toppen af Dameligaen, men Stevnsgade har holdt sig en anelse mere stabile. En del af forklaringen på det er, at flere profiler nu er tilbage efter skade, og det giver holdet en af de bredeste trupper i ligaen.

Efter julepausen har både Stevnsgade og Lemvig startet det nye år med sejre. Stevnsgade har vundet mod Hørsholm og Virum, og særligt den seneste sejr mod Virum var meget overbevisende, hvilket giver indtryk af et hold, som er helt klar til lørdagens finale. Lemvig har blot spillet en enkelt kamp, hvor det blev til sejr over Åbyhøj. Det var en kamp, hvor det var tydeligt, at der mangler lidt skarphed efter julepausen, men den er forhåbentlig på plads inden lørdag.

Lemvig Basket overfor en særlig ærgerlig udfordring i det reglerne kun tillader brug af to amerikanere i pokalturneringen. Det betyder, at Lemvig skal fravælge en af holdet profiler, når enten Gillian Ashire. Tori Waldner eller Kaitlyn Mathieu må sies fra til kampen. Det kan naturligvis også påvirke styrkeholdet mellem de to hold, men i de hidtidige pokalkampe har holdet rejst sig som kollektiv, når en spiller har været forhindret. Til at fylde hullet ud for den manglende amerikaner, har Lemvig i pokalkampene haft glæde af Mie Burlins rutine, desuden er Grave Gardner tilbage i Lemvig ligesom Helle Kristiansen er trådt til.

Det er blot sket en enkelt gang før, at Lemvig Basket er kommet i pokalfinalen. Det skete i 2012 hvor SISU vandt sikkert. Men nu håber vi at hente den første titel til klubben. Omkring 50 tilskuere fra Lemvig er med bussen til Forum Horsens på lørdag, og vi håber de vil være med til at skabe rammerne, der skal til for at føre holdet til sejr.

Pokalfinalen sættes i gang kl. 12.55 lørdag eftermiddag i Forum Horsens.