Velkommen til sæsonens første hjemmekampe


På lørdag går det løs igen med hjemmekampe i Vestjysk Bank Arena for både Dameligaen og 1. Division Herrer. Damerne får besøg af BK Amager, som vi senest mødte i sidste sæsons bronzekamp. Det er en kamp vi tænker tilbage på med tilfredshed, da vi tog medaljerne med hjem fra Amagerhallen. Siden er april er der sket mange ting, så udover de gode minder, er der ikke meget at tage med fra bronzekampen. Vores eget hold har været udsat for mange udskiftninger i spillertruppen, efter at en række spillere måtte forlade holdet for at fortsætte job og studier andre steder. Derfor glæder vi os til at præsentere en stribe nye spillere til lørdagens kamp. Det drejer sig om Kaitlyn Mathieu, Silvia Fortunato, Victoria Waldner, Reka Fejes og Gillian Abshire. Vi er meget spændte på at følge holdet i de kommende kampe, og heldigvis kunne vi glæde os over en god start med sejren over Stevnsgade for en uge siden. BK Amager startede også sæsonen med en sejr, da de hjemme mødte Åbyhøj i den første kamp. Så vi må forvente et fyldt med selvtillid som gæster i lørdagens kamp. Sommeren har også bragt forandringer hos BK Amager, der har skiftet ud på trænerposten og tilført nye spillere. Nye træner duo er Jesper Krone og Sam Tamargo, sidste nævnte er en gammel kending i Lemvig, hvor vi havde ham som spiller for flere år siden. BK Amager har holdt sammen på størstedelen af det hold, som i sidste sæson havde stor succes. Desuden er solide spillere som Josefine Vincents og Marie Gadeberg kommet til fra Falcon og Tamara Jones er ny amerikaner i klubben. Holdet ser ud til at have styrke nok til igen at være blandt de mest seriøse kandidater til medaljer, men Dameligaen bliver tæt i år, så ingen kampe er afgjort på forhånd. Det gælder også lørdagens opgør. Det vil blive enkamp mellem fysisk styrke hos Lemvig og tempo hos gæsterne. Vi vil formentlig blive mødt af et agressivt hold, som vil forsøge at udnytte de mange boldsikre og skudstærke spillere. Der er lagt op til en spændende kamp, som vi håber at vinde gennem de styrker, som vi råder over i truppen og med en solid opbakning på hjemmebane.

Efter damernes kamp skal herrerne prøver kræfter mod en af topfavoritterne i 1. Division. Sæsonens første gæster i Lemvig er Aalborg Vikings, som de seneste år har spillet i Basketligaen, men nu tager en sæson på næstbedste niveau. Nedrykningen har naturligvis medført ændinger i nordjydernes trup, men det er stadig et mandskab med høj kvalitet og mange spillere, der har erfaring fra ligaen. Det betyder, at holdet vil spille i et højt tempo, og det vil kræve tålmodighed fra vores unge og mere urutinerede spillere. Sæsonens første to kampe på udebane mod Wolfpack og Køge har været store udfordringer, og Aalborg bliver endnu en af slagsen. Fokus er derfor mere på en positiv spillemæssig udvikling end slutresultatet. Vi har i denne sæson et ungt og uprøvet hold, men der er blevet arbejdet godt til træning under Andrew Salop, der er ny spillende træner for holdet. Derfor har vi de langsigtede briller på i arbejdet emd holdet, og vi glæder os til at bakke spillerne op gennem sæsonen.

De to kampe spilles lørdag kl. 13.30 og 15.45. Der er som altid gratis adgang til kampene, og vi håber mange vil komme i hallen og heppe.