Lemvig fik sejr nr. 11


Lemvig og Værløse mødtes i sidste runde af Dameligaen inden julepausen, og det lignede to hold, som for alvor trængte til ferie. Værløse mødte op med en noget amputeret trup, og hos Lemvig bar det også præg af, at der har været mange kampe på det seneste. Derfor blev det en kamp, som kvalitetsmæssigt ikke nåede noget højt niveau, og hvor begge hold havde deres op og nedture. Til sidst kunne Lemvig trods alt hente den ventede sejr på 79-67.

Men det var Værløse, som startede kampen bedst, og i de første minutter fik en føring på 2-7. Hjemmeholdet var lidt sene til at komme i gang, men da det skete, blev hullet til Værløse hurtigt lukket og midt i perioden overtog Lemvig føringen med 9-8. God forsvarsspil betød, at føringen blev fastholdt perioden ud til resultatet 16-14 ved første pausen.

Den smalle føring bliver holdt af Lemvig i starten af anden periode. Det skyldes nok mest, at begge hold har svært ved at få point på tavlen, og derfor bliver det lidt fastlåst. Det bliver dog, Lemvig, som først begynder at få udbytte af spillet igen, og langsomt bliver føringen udbygget. Ved halvleg er stillingen 35-27, og det begynder at ligne en sikker hjemmesejr.

Sådan har Værløse bare ikke tænkt sig det skal gå, og de benytter de første minutter af tredje periode effektivt til at skære afstanden ned til 40-39. Så vågner Lemvig lidt op, og fire 3ere af Helle Kristiansen og en enkelt fra Karina Pedersen sørger for, at Lemvig igen får luft til stillingen 51-44 med små to minutter igen. I de sidste minutter fastholdes føringen, og Lemvig går ind til sidste periode med en føring på 55-46.

Sidste periode starter lige, og det er igen hjemmeholdet, der har sværest ved at få gang i spillet. Men da Værløse alligevel ikke for alvor henter ind, bliver spillet i stedet mere og mere rodet. Kampen er hele vejen præget af at begge hold kæmper med at få spillet til at fungere – og finde hoved og hale i en dommerlinje, som ofte gav anledning til undring og spørgsmål fra begge hold. Derfor kunne det til sidst kun blive noget rod, og Lemvig kunne forholdsvis nemt køre sejren i hus.

Lemvig holder med sejren julepause på 2. pladsen, mens Værløse er nr. 5 og stadig har mulighed for at klemme sig ind i top-4 i den sidste del af grundspillet.

Lemvigs point: Emily Hatch 20p (19 reb), Ivana Udovalieva 16p, Helle Kristiansen 14p, Sarah Schicher 10p, Karina Pedersen 10p, Mallory Moore 4p, Nanna Hansen 3p, Tine Kristiansen 2p

Værløses point: Alexandra Chili 22p, Rikke Fabricius 12p, Hannah Sheikh 10p, Alberte Dokkedal 10p, Verene Bachler 6p, Anna-Nicole Bennedsen 4p, Safia Sheikh 3p