Ugens kampe - 1. Division Herrer


Årets sidste kampe i 1. Division Herrer er præget af to topkampe, som vil afgøre, hvem der holder jul på toppen. Samtidig markerer runden starten på anden halvdel af grundspillet.

Kampen mellem Lemvig og BMS er den direkte kamp om, hvem der skal fejre jul og nytår som nr. 1. Begge hold er bedre end BK Amager i de indbyrdes kampe, og derfor vil vinderen af kampen i Lemvig sætte sig på 1. pladsen uanset, om BK Amager vinder. Lemvig har vundet de seneste 9 kampe i træk, og de er uden tvivl sultne efter at få revanche for det store nederlag det blev til, da holdene mødtes i sæsonens første runde. BMS har dog også spillet meget stabilt, og de vil tage til Lemvig med ambitionen om at hente endnu en sejr. Det er BMS´ første besøg i Lemvig, og det er uden tvivl en tur de har set frem til med spænding. Normalt er turen vestpå ikke noget de Sjællandske hold ser frem til, og det bliver spændende at se, om det har nogen påvirkning på BMS. Kampen ser meget åben ud, og begge hold har deres styrker og fordele. BMS ved at de er i stand til at besejre Lemvig. Lemvig ved, at de har spillet stabilt længe og har fordel af hjemmebane. BMS har nok lidt mere bredde i truppen i Lemvig, til gengæld har Lemvig spillet godt som kollektiv, og samtidig haft to stærke profiler i Dominick Reid og Søren Flæng. Alt ser ud til at være muligt i kampen, og der er ikke nogen klar favorit.

Rundens anden topkamp står mellem BK Amager og Falcon. I sæsonens første kamp overraskede BK Amager lidt ved at vinde det indbyrdes opgør, men siden beviste BK Amager, at det ikke var nogen tilfældighed. Falcon var på forhånd udråbt til 1. Divisions store favorit, men holdet afslørede svaghedstegn i den første del af sæsonen. Siden har BK Amager mistet lidt af energien, mens Falcon nu er ved at vise den forventede styrke, derfor peger mest i retning af en sejr til Falcon, som dermed for alvor kan melde sig ind i toppen. Falcon har lidt at indhente efter de har tabt til både BK Amager og Lemvig i første halvdel af grundspillet, og en del af det pres, kan tages væk ved at vinde weekendens kamp. BK Amager er for tiden ramt af skader, og det er blot med til at kaste favoritrollen over til Falcon. Men det vil uden tvivl blive en tæt og intens kampe, hvor coach Kombrink nok skal have nogle taktiske træk i ærmet, som kan drille Falcon.

Virum har også holdt sig pænt til i toppen af 1. Division gennem efteråret, og de slutter 2012 med at møde Stevnsgade på udebane. Stevnsgade har i den seneste uge været ramt af uro på trænerposten, og det bliver derfor spændende at se, hvad status er for holdet i weekenden. Det kan både trække op og ned, men lige meget hvad, så er Virum favorit til at vinde kampen. Stevnsgade har potentiale til at være med i den bedste halvdel af rækken, men desværre har holdet i år været præget af ”gamle” Stevnsgadeproblemer når det gælder indstilling. Det betyder at kollektivet ikke kommer til at fungere, og derfor kommet potentialet ikke til sin ret. Der venter en stor udfordring for en ny træner, men kan holdet komme på ret kurs kan det blive forårets joker. Virum har til gengæld netop fungeret godt som kollektiv og har formået at få det bedste ud af holdets evner, og det er fuldt fortjent at holdet er med tæt på toppen. Med en sejr over Stevnsgade kan Virum udnytte, at de øvrige tophold møder hinanden, og dermed bringe sig tætte på top-3 igen.

ALBA er på det seneste løbet ind i et par nederlag til topholdene, og derfor er de formentlig godt tilfredse med at slutte året med at møde Jonstrup. I det opgør ser ALBA ud til at være mest formstærke, og det bør give dem sæsonens 5. sejr. Jonstrup har haft lidt svært ved at slippe væk fra bunden, men der er samlet point sammen undervejs, så kontakten til midterfeltet er der stadig. En sejr over ALBA vil endda for alvor bring dem ind i kampen om slutspilspladserne, så mon ikke også Jonstrup lurer på at hente en sejr her.

Begge hold har altså meget at spille for, og bedømt på de seneste kampe må ALBA være favorit, men også her er det en kamp, som kan tippe til begge sider.

Køge startede sæsonen stærke, men er på det seneste faldet noget tilbage både spillemæssigt og placeringsmæssigt. Køge slutter året med at møde Haderslev på hjemmebane, og her må Køge tage favoritrollen på sig. Haderslev har haft et skidt efterår, som nu har ført til, at man har valgt at skifte ud på trænerposten. Der har også været gang i svingdøren på spillersiden, og nu trænger holdet formentlig til en god julepause, hvor der kan pustes ud og startes på en frisk. For Haderslev er det ikke noget dårligt tidspunkt at møde Køge, der for tiden ikke er på toppen, så måske kan Haderslev overraske, og puste lidt ny liv i bundstriden. Begge hold må være sultne efter sejr, så det kan godt blive mere intenst end godt, så fighteregenskaberne bliver måske afgørende for udfaldet.

Årets absolut sidste kamp i 1. Division står mellem Aarhus BF og Glostrup. Begge hold hører til i midterfeltet, og begge hold har været præget af meget svingende præstationer. Glostrup har det ofte svært med turene til Jylland, og derfor tildeles Aarhus BF en svag favoritrolle, men det kan godt gå hen og blive en kamp, som bare skal overstås for begge hold. Begge hold har vindermuligheder, og meget vil afhænge af, hvem der er mest opsat til at tage initiativet. Det er Aarhus formentlig – og fordelen af hjemmebane kan være afgørende.