Damerne holder jul på 1. pladsen


Efter lørdagens topkamp mellem Lemvig og Hørsholm 79ers er det stadig åbent, hvem der slutter som nr. 1 i Dameligaens grundspil. Lemvig kunne med en sejr sætte sig endeligt på 1. pladsen, men efter en rodet kamp kunne Hørsholm fejre sejren på 58-71, og dermed udsætte fordelingen af pladserne i toppen. Lemvig er fortsat bedst indbyrdes med Hørsholm, og derfor kan vestjyderne holde julepause som nr. 1.

Til den sidste kamp inden jul var både Lemvig og Hørsholm ramt af afbud. Hos Lemvig måtte man spille uden Natalie Day og Hafdis Ellitsdottir, mens Hørshom var uden Maja Gerlyng-Hansen, Iben Soltau og Emilie Schirmer. Fraværet af disse spillere var muligvis en af årsagerne til, at ingen af holdene på noget tidspunkt fik flow i spillet, og det blev en spillemæssig uskøn affære. Til gengæld var der spænding og intesitet, hvilket betød at kampen alligevel blev underholdene.

I al rodet var det Hørsholm som kom bedst ud af det pointmæssigt. Gæsterne var mere effektive på deres afslutninger, og udnyttede der styrker bedre end Lemvig. Desuden have de i Joy Burke et fysisk overtag, som blev fint udnyttet. Generelt havde Hørsholm flere muligheder i posen, som gav udbytte. Flere spillere bød ind, og havde på skift succes.  Hos Lemvig var der for få, som ramte deres niveau, og dermed blev en ærgerlig tendens på hjemmebane fulgt op.

Allerede i kampens første periode aner man, at Hørsholm har lidt mere tur i spillet end hjemmeholdet. Ingen af holdene får gang i scoringerne og derfor er afstanden ikke mere end 6-9 efter halvdelen af perioden. Begge hold forsøger at presse spillet op i fart og spille aggressivt. I første omgang får Lemvig udbytte ved at opbygge en føring på 13-9. Spillet er stresset i de sidste minutter af perioden, og det kommer Hørsholm bedst ud af og de slutter med at vinde perioden 13-17.

Hørsholm lægger pres på Lemvig fra starten af anden periode, og det giver nye problemer for hjemmeholdet, som kommer bagud 15-25. Herefter stabiliseres spillet og holdene følges ad, men stadig med en føring på 10 point til gæsterne.  Helle Kristiansen og Joanna Milller sørger for ny spænding med hver tre point, og afstanden skæres ned til 21-25. Men så rammes Lemvig af dels en skade til Ivana Udovalieva og kort efter den 4. fejl til Emily White. Det udnytter Hørsholm effektivt og udbygger igen føring som bliver på 23-35 ved halvleg.

Hørsholm starter også bedst i 3. periode, hvor Joy Burke udnytter sin fysik til nemme scoringer. Lemvig kæmper dog godt for at komme tilbage i kampen, men anstrengelserne betyder desværre også at Emily White hurtigt rammes af sin 5. fejl og må forlade kampen. Dermed står døren endnu mere åben for Hørsholms fysiske overtag. Lemvig kæmper dog godt, hvilket delvist opvejer den manglende rytme i spillet. Det kan dog ikke ændre ved, at Hørsholm fastholder sin føring, som efter tredje periode er på 40-54.

I de sidste ti minutter bliver det et forfølgelsesløb. Lemvig gør sit bedste for at indhente gæsterne, og flere gange er kampen lige ved at tippe til Lemvig. Men Hørsholm holder stand og da Marie-Louise rammer tre 3ere i træk og udbygger føringen til 47-66 er løbet kørt for værterne. Det lykkes at pynte på resultatet og holde afstanden under de 19 point som var afstanden i holdenes første opgør.

Samlet må Lemvig erkende, at julepausen kommer belejligt, mens Hørsholm formentlig godt ville fortsætte den gode rytme de er i. Nu skal holdene samle kræfter til de sidste to kampe i grundspillet. Lemvig har to hjemmekampe mod SISU og Åbyhøj. Det ligner på papiret to kampe som bør vindes, men indsatsen på hjemmebane har været mere svingende hjemme end ude, så måske bliver det ikke så nemt. Hørsholm har BK Amager ude og Stevnsgade hjemme, så det ligner et noget vanskeligere program inden mellemspillet.

Lemvigs point: Joanna Miller 16p (10 reb), Helle Kristiansen 15p, Okako Adika 14p (10 reb), Ivana Udovalieva 6p, Nanna Hansen 5p og Emily White 2p.

Hørsholms point: Ivana Jovanovic 21p (10 reb), Joy Burke 14p (11 reb), Line Piechnik 11p, Amalia Bonde 11p, Marie-Louise Blyme 9p, Anne Deleuran 3p og Frederikke Mollerup 2p