Lemvig fik revanche


Topkampen lørdag eftermiddag mellem Lemvig og Stevnsgade blev både tæt og intens, og begge hold havde deres op og nedture gennem kampen. Stevnsgade gik ind til kampen med selvtillid, efter de vandt det første indbyrdes opgør med 2 point.

Den selvtillid tog de med sig ind i starten af kampen lørdag, hvor de med høj effektivitet skabte en hurtig føring. Særlig fra 3-pointlinjen var de varme, og det gav en hurtig føring på 4-11. Det gode spil fortsatte for Stevnsgade og det rystede værterne lidt. Særligt i forsvaret kneb det for Lemvig, hvilket smittede af på angrebet, hvor der skulle slides for at komme til afslutninger. Midt i perioden var afstanden udbygget til 4-16, men mod slutningen af perioden kom Lemvig bedre med og fik skåret afstanden ned til 17-21 inden pausen.

Holdene er fra starten af anden periode meget jævnbyrdige, men det er stadig Lemvig, som må slide hårdest for at få point. Midt i perioden er Stevnsgade foran med 26-31, og holdene ser ud til at følges pænt ad. Hos Stevnsgade er det Ida TP som går forrest, mens det er Helle Kristiansen og Joanna Miller, der holder Lemvig i gang. I slutningen af perioden er spillet meget rodet hos begge hold, og det betyder der ikke ændres meget på afstanden mellem holdene. Ved halvleg er gæsterne derfor stadig foran, 33-36.

Fra starten af tredje periode tager Lemvig mere initiativ og sætter tempoet op, det betyder at den sidste rest af Stevnsgades føring bliver indhentet og hjemmeholdet kommer på 40-38. En væsentlig årsag til at Lemvig får overtaget er, at Natalie Day kommer bedre i gang. Det betyder også at Lemvig kan udbygge føringen, og da Joanna Miller scorer til 52-46 på en 3er begynder det at ligne et afgørende over tag for Lemvig. Kampen kan dog stadig tippe til begge sider, og Stevnsgade formår at reducere til 52-50.

Kampen er altså helt åben inden de sidste 10 minutter. Det lykkes Lemvig at holde fast i føringen fra starten af sidste periode. Begge hold forcerer spillet for at få det afgørende initiativ, men det gør også spillet mere rodet. Lemvig har mest effektivitet i angrebet og det giver dem mest ro og da føringen kommer på 69-58 med 3 minutter igen ligner det en afgørelse. Stevnsgade kæmper til det sidste for at vende kampen ii sidste øjeblik, men det lykkes ikke, og Lemvig vinder 75-66 i en kamp som i store dele var tæt og underholdende.

Lemvigs point: Natalie Day 29p (6 as), Helle Kristiansen 16p, Joanna Miller 16p, Ivana Udovalieva 8p og Okako Adiko 6p

Stevnsgades point: Ida T. Preetszmann 20p, Jordan Sullivan 18p (12 reb), Hanna Sheikh 13p, Etta Andersen 8p, Cecilie Homann 3p, Alberte Dokkedal 2p og Simone Ceccardi 2p