Smalt nederlag til herrerne


Lemvig Basket måtte indkassere et ærgerligt nederlag i lørdagens hjemmekamp mod Skjold Birkerød, men kunne samtidig glæde sig over spillemæssig fremgang efter en periode med meget modgang. Tabet af Søren Flæng og en stribe klare nederlag har sat de unge spillere under pres, men flere viste mod Skjold Birkerød, at de har potentialet til at tage mere ansvar. Det var Kalin Varbanov og Nick Perioli som gik forrest for hjemmeholdet, men Mikkel Andersen, Kristoffer Kjær og flere andre viste også prøver på deres talet.

Selvom Skjold Birkerød kom bedst fra start i kampen, så var opgøret hele vejen igennem en tæt affære. Lemvig var i første periode bagud med 10 point, men fik vendt spillet igen med et godt kollektiv og gode individuelle præstationer af Kalin Varbanov, som blev varm på sine skud. En god slutspurt af værterne gav en smal føring på 25-24 efter første periode.

Kristoffer Kjær startede anden periode med at sætte en 3er, hvilket var medvirkende til at give hjemmeholdet en føring på 6 point, som blev fastholdt gennem største delen af perioden. Mange spillere byder id, og boldene fordeles fint hor værterne, som viser mange gode takter anført at Nick Perioli. Skjold Birkerød holder sig alligevel inde i kampen, og afstanden bliver aldrig større end de 6 point. Lemvigs aggressive forsvar giver desuden en del fejl, hvilket kommer til at koste i den resterende del af kampen for Lemvig.

Med en føring på 50-43 kan Lemvig være bedst tilfreds ved halvleg, men det er Skjold Birkerød som kommer bedst fra start efter pausen. På blot to minutter bliver hullet lukket og Lemvigs føring skåret ned til 50-49. Det ryster hjemmeholdet lidt, og der misbruges for mange skud.  Det lykkes dog at stabilisere spillet og midt i perioden er de to hold meget jævnbyrdige, hvilket stillingen 54-54 præcis midt i perioden vidner om. Føringen skifter herefter mellem de to hold, som begge laver mange turn-overs. En god slutning på perioden af Skjold Birkerød giver dem en føring på 61-65 inden sidste periode.

Inter er dog afgjort og da Kalin Varbanov og Nick Perioli finder det gode spil frem igen, giver det Lemvig et lille overtag. Skjold Birkerød får sat en stopper for det med et par gode scoringer, og tager igen initiativet i kampen. Men endnu en gang lykkes det Lemvig at kæmpe sig tilbage. Gode scoringer af Kalin Varbanov betyder at afstanden mellem holdene kommer ned på 71-73. I de sidste minutter af kampen presser de to hold hinanden godt, men det begynder at koste, at Lemvig har fået en del fejl tidligt i kampen, og flere spillere må udgå med 5 fejl. Alligevel fastholder hjemmeholdet muligheden for at tippe kampen til egen fordel. Med 40 sekunder igen af kampen er afstanden blot 2 point mellem holdene og Lemvig kæmper det bedste de kan for at få de afgørende point. Men Skjold Birkerød holdet hovedet koldt og det bliver kun til en enkelt scoring til hvert hold. Dermed kan Skjold Birkerød fejre sejren på 88-90. Begge hold havde god ære af kampen og der blev leveret god underholdning for publikum.

Lemvigs point: Kalin Varbanov 27p, Nick Perioli 26p, Richard Musel 12p, Kristoffer Kjær 11p, Mikkel Andersen 10p og Henrik Stampe 3p