Ugens kampe - 1. Division


Kun tre hold er ubesejrede efter anden runde i 1. Division Herrer. BK Amager virker til at være det mest formstærke hold fra start, men også Virum har lagt godt ud og dermed fulgt op på en god afslutning af sidste sæson. Køge er det tredje hold med to sejre efter to kampe.

Tredje runde sættes i gang af Glostrup og Lemvig, som begge har den første sejr tilgode. Glostrup har ganske vist blot spillet en kamp, da sidste uges opgør mod ALBA blev udsat. Men Glostrup tabte i første runde hjemme mod Aarhus BF, og fik dermed ikke en ønske sart på sæsonen. Det samme gælder Lemvig, som først fik et klart nederlag ude mod BMS, og senest tabte efter en tæt kamp mod Virum. Den seneste kamp viste dog spillemæssig fremgang hos Lemvig, men det er også tydeligt, at vestjyderne er i gang med en opbygning af holdet, hvor rollerne skal fordeles og spillestilen tilpasses. Med to hold, som stadig kæmper for at komme i gang med sæsonen kan det godt blive en intens og tæt kamp, men det kan også blive lidt rodet.  Lemvig vil formodentlig have et fysisk overtag, og hvis boldene samtidig fordeles fornuftigt, kan de godt få kontrol med kampen. Glostrup ser dog ud til at have potentiale til at blive bedre end i sidste sæson, så det bliver bestemt ikke nogen nem opgave. Alligevel må Lemvig påtage sig en spinkel favoritrolle.

Køge har fået en rigtig flot start på sæsonen, som de også gjorde i sidste sæson. Den senest sejr over BMS har uden tvivl styrket troen på egne evner, og det vil gøre det svært for Aarhus BF, der kommer på besøg i de sjællandske. Aarhus har dog også fået en hæderlig stat på sæsonen, og nederlaget mod Falcon i sidste runde har formentlig ikke ødelagt optimismen. De to hold vil gerne spille tempofyldt og offensiv basket, som godt kan give en underholdende kamp. Det betyder også, at det bliver vigtigt hvem der får mest kontrol over eget spil, og her har Køge nok fordel af både rutine og hjemmebane. Derfor bliver buddet på en vinder Køge.

Som nævnt er BK Amager kommet meget stærkt ud efter sommerpausen, og med to sejre i 1. Division samt pokalsejr over Værløse ligner det et hold med blikket fast rettet mod oprykning. BK Amager har fordel af at være godt sammenspillet med en bred trup, som kender hinanden godt. Den fordel vil de også få glæde af i denne runde mod Haderslev, som i denne sæson har et spændende hold, men også har mange nye spillere med, som skal spilles sammen. Sønderjyderne tog i sidste uge hjem med en god sejr i Stevnsgade, og det var uden tvivl en vigtig sejr for det videre forløb i sæsonen. Men BK Amager er en større udfordring end Stevnsgade, så det vil være uventet, hvis der kommer to point mere med hjem til Jylland i den kommende weekend.

BMS og Virum mødes lørdag aften til en kamp, som godt kan blive meget seværdig. Virum fik en god sejr i Lemvig, og er stadig ubesejret. BMS kan dog godt blive en vanskelig opgave, efter de har fået en god start på tilværelsen i 1. Division. Der er ingen tvivl om, at BMS har niveauet til at drille enhver modstander, og den gejst holdet har efter oprykningen kan bringe dem langt. Virum har vist god fremgang gennem det seneste år, men holdet mangler lidt bredde i truppen og noget fysik. Det betyder, at man er afhængige af andre midler, som skud fra distancen. Har de mange som byder ind og tager ansvar, så vil Virum formentlig være i stand til at styre kampen, men BMS vil formentlig kæmpe alt de har lært for at få en ny hjemmesejr. Som finalist i sidste sæson, og ubesejret efter to kampe må Virum tage favoritværdigheden på sig, men det kan blive en tæt kamp.

Jonstrup løb i sidste weekend ind i et klart nederlag mod BK Amager. Nu venter et andet tophold, når Falcon besøger Østerhøjhallen. Falcon er efter nederlaget til BK Amager i første runde under et vist pres, og kampen mod Jonstrup er en af dem, som skal vindes, hvis målet om oprykning til Basketligaen skal opfyldes. Det er da også svært at forstille sig at kampen ender med andet end en Falcon-sejr, selvom Jonstrup før har leveret overraskelser på eget gulv. Falcon bør dog ikke lade sig overrumple, så mon ikke den ventede sejr kommer i hus.

Runden sluttes mandag aften, hvor ALBA tager imod Stevnsgade. ALBA fik aflyst sin kamp i sidste weekend, og er dermed stadig uden sejr. Det samme gælder Stevnsgade, som senest tabte til Haderslev på hjemmebane. Det er altså en kamp mellem to hold, som vil kæmpe hårdt for at få de første point på kontoen. Meget tyder på, det kan blive en lige kamp, og det er fristende at give ALBA favoritrollen på eget gulv, hvor de ofte er stærke. Stevnsgade kan dog ikke afskrives på forhånd, men holdet ser ud til at have brug for mere tid til at blive spillet sammen. Derfor vil en sejr til ALBA blive buddet på resultatet.