Ugens kampe - Dameligaen


Efter tre runder har Dameligaen fået et resultatmæssigt meget strømlinet look. Holdene har placeret sig parvis med henholdsvis 6, 4, 2 og 0 point. Men det vil den kommende runde ændre godt og grundigt på.

Værløse hentede i sidste weekend sin første sejr, da Åbyhøj blev sendt hjem med et nederlag, og i den kommende weekend venter der for tredje uge i træk en jysk udfordre.  Men efter to hjemmekamp, skal Værløse denne gang på landevejen. Turen går til Horsens, som har fået en hård start på sæsonen. Senest løb de ind i et klart nederlag ude mod BK Amager. Man kunne godt unde det unge piratmandsskab en succesoplevelse, men man skal nok væbne sig med lidt mere tålmodighed. Værløse ligner i hvert fald ikke et hold, som har tænkt sig at forære noget væk, særligt ikke efter at man mod Åbyhøj for alvor fik gang i spillet, og hentede sæsonens første sejr. Horsens vil få svært ved at matche Værløse på både fysik og rutine, så skal hjemmeholdet have en chance skal det komme på hårdt arbejde og høj effektivitet. Værløse er favorit til at vinde, og eneste grund til at der kan komme spænding i kampen er, at vi stadig er tidligt på sæsonen, og Værløse endnu ikke for alvor har fundet stabiliteten.

I Lemvig finder man for anden weekend i træk rundens topkamp, når SISU kommer på besøg. Begge hold har vundet sæsonens første tre kampe og som de eneste to hold ubesejrede. Det betyder også, at kampens vinder kan lægge sig alene i spidsen af ligaen. SISU er som altid favorit, det kan ikke være anderledes, når man ser på den trup, coach Holm kan mønstre. Men spillemæssigt har ikke alt fungeret optimalt, og de kommende EuroCup kampe vil uden tvivl ligge i tankerne hos både trænere og spillere. Kampen er dog også en kærkommen anledning til at bedømme, hvor langt man er kommet i forberedelserne, og mon ikke SISU gerne vil sætte deres position, som det førende damehold på plads. Lemvig har dog før drillet de forsvarende mestre, og selvom SISU vandt sikkert i efterårets træningskamp, så har Lemvig måske midlerne til at udfordre SISU et stykke af vejen. De to hold står godt til hinanden fysisk, og i forhold til sidste sæson har Lemvig mere rutine, og kollektivet har fungeret rigtig fint. Men SISU har stadig størst rutine, og så har de en bredde i truppen, som set over en helkamp kan blive en fordel. På trods af, at SISU er favorit til at hente sejr nr. 4, så kan man godt håbe på en spændende og underholdende kamp i vestjyskBANK Arena lørdag eftermiddag.

BK Amager fik en vigtig optur i sidste weekends kamp mod Horsens. Høj effektivitet, mange der tog ansvar og comeback til Sussie Kruuse er nogle af de faktorer, der lagde grunden til sejren mod piraterne. Lørdag er det Aabyhøj, som kommer forbi Amagerhallen, og kan hjemmeholdet fortsætte takterne fra sidste kamp, så kan der godt vente to nye point til tabellen. Selvom Aabyhøj tog hjem fra Værløse med et nederlag i sidste runde, så tog de samtidig nogle ode erfaringer med sig. Blandt andet kom amerikanske Kelly Meredith for alvor i gang, og hun kan blive vigtig, hvis de grønne skal matche BK Amager på fysikken. Derudover skal Aabyhøj stoppe Catharina Palm Jensen, som har haft en god start på sæsonen. Det vil uden tvivl blive en kamp som bliver spillet i et højt tempo, og det hold som bedst kan kontrollere farten har gode chancer for at sætte sig på overtaget. Aabyhøj er uden tvivl på rette vej, og det er kun et spørgsmål om tid før de henter den første sejr, men om den kommer mod BK Amager r tvivlsomt.

Hørsholm havde en skidt uge, i sidste uge. Først måtte man konstatere at Emilie Hesseldal ikke længere er til rådighed for holdet, og derefter løb man ind i et klart nederlag mod SISU. Det er formentlig tabet af Emilie Hesseldal, der giver mest anledning til bekymring. På kort tid var hun blevet holdets nye store profil, og ligaens topscorer efter to kampe. Nu må holdet omfordele rollerne, og det bliver spændende at se, hvordan det bliver gjort. En mulighed er naturligvis også, at man nu vælger at hente forstærkning udefra, men i første omgang må de øvrige stå sammen og kæmpe videre. Næste udfordring bliver Falcon lørdag eftermiddag, og det kan blive en meget interessant kamp. Falcon har fået en rigtig god start på sæsonen, og selvom det blev et nederlag ude mod Lemvig i sidste runde, så har Falcon spillet sig ind i rollen som medaljekandidat. Tilgangen af Sofie Vincent, Simona Bartkova, Josefine Sørensen og flere unge talenter har givet Falcon langt flere muligheder spillemæssigt, og de vil formentlig kun blive bedre og bedre, som sæsonen skrider frem. De to hold ser meget jævnbyrdige ud både taktisk og spillemæssigt, men Hørsholm vil få svært ved at matche Jessica Fuller inside. Desuden vil justeringerne hos Hørsholm måske tage lidt tid, så Falcon tildeles en kneben favoritrolle.