Køge vandt topkampen


Det blev Køge som kunne gå fra banen som vinder i vestjyskBANK Arena lørdag eftermiddag, og dermed er det sjællænderne som stadig er ubesejret i 1. Division Herrer. Sejren var desuden Køges første sejr over Lemvig nogensinde, og denne lørdag var sejren fuldt fortjent. Gæsterne satte sig fra starten på kampen med aggressivt spil og højt tempo. Begge dele giver problemer for Lemvig, som ikke får styr på eget spil, men hurtigt kommer til at halte bagefter. Spillet er ikke kønt fra nogen af holdene, men Køge får mest ud af rodet, og kommer foran 5-12 midt i perioden. I de sidste minutter er det fortsat Køge som har mest medgang i spillet, og inden pausen er føringen udbygget til 13-23-

Hos Lemvig er der for få, som får gang i spillet, hvilket delvist er Køges fortjeneste, men måske også skyldes at hjemmeholdet ikke selv finder løsningerne til at bryde Køges spil. I starten af anden periode får Lemvig dog mere styr på forsvaret, og det er med til at bremse Køge, som i periodens første 7 minutter kun scorer 1 point. Offensivt udnytter Lemvig desværre ikke alle muligheder, men afstanden skæres ned til 19-24. Tættere bliver det ikke, da Køge de sidste minutter af perioden kommer igang igen, og samtidig holder Lemvig helt op med at spille, så ved halvleg er afstanden tilbage på 10 point - 26-36.

Efter pausen er spillet meget jævnbyrdigt, og hjemmeholdet viser, at de bestemt ikke har givet op. Køge har i første omgang god kontrol over kampen, men Lemvig får bedre og bedre fat. Det betyder, at afstanden igen skrumper, og Lemvig kommer på 42-48. Flere spillere begynder at byde ind hos hjemmeholdet og selvom perioden slutter lige så jævnbyrdigt som den startede, så kan Lemvig alligevel være tilfredse med at Køges forspring nu er nede på 46-53.

I de sidste 10 minutter forsøger Lemvig at lukke hullet helt, og da Kalin Varbanov rammer en 3er til 52-59 begynder det at ligne noget. Desværre svarer Køge godt igen, og de fastholder en høj effektivitet, så kampen aldrig for alvor bliver tæt. Lemvig kæmper til det sidste, men af gørende skud vil ikke falde i kurven, og derfor kan gæsterne sikkert køre sejren på 63-71 i hus.

Set over hele kampen var Køge mest effektive, og det lykkedes dem at lukke Lemvigs profiler ned. Det betød også, at for få spillere hos hjemmeholdet kom til at bidrage, og det blev tydeligt, at holdet stadig er i en genopbygningsfase.

Lemvigs point: Nick Perioli 31p, Kalin Varbanov 13p, Mikkel Andersen 7p, Henrik Stampe 4p, kristoffer Kjær 3p, Søren Flæng 3p (12 reb) og Thomas Bjørklund 2p