Virum fik igen sejr i Lemvig


Sidste sæson sluttede med et nederlag mod Virum for Lemvig i 1. Division, og den første hjemmekamp i den nye sæson sluttede på samme måde. For få måneder siden var det i semifianlerne om oprykning, Virum fik sin sejr, og åbenbart har Sjællænderne det rigtig fint med at komme en tur til vestjylland, for lørdag eftermiddag tog de endnu en sejr med hjem. Det skete efter en jævnbyrdig kamp, hvor Lemvig havde mulighederne for at hente sejren, men til sidst havde Virum den ekstra rutine, der skulle til.

Som ventet blev det en vanskelig kamp for hjemmeholdet, som ind i mellem spillede godt, men det var også tydeligt, at holdet ikke er spillet sammen endnu, og de mange skader i sæsonoptakten har sat sit præg. Blandt andet kunne man se, at det kræver lidt tid endnu inden Dominick Reid er spillet helt ind, og de unge på holdet har også brug for mere tid til at vænne sig til niveauet i 1. Division. Men alt det er der ikke noget uventet i, men det blev blot tydeligt mod Virum, og de 17 turn-overs er et godt bevis. Som modvægt til de mangler holdet arbejder på at forbedre, forsøgte man mod Virum at udnytte den fysiske styrke under kurven, hvor både Ben Ireland og Søren Flæng gjorde det godt. 22 point og 24 rebounds til Søren Flæng fortæller, at den mission lykkedes et godt stykke ad vejen.

Alligevel havde Lemvig grund til at ærge sig, for flere gange var kampen ved at tippe til hjemmeholdets fordel, men til sidst have Virum alligevel mest effektivitet at byde ind med, og det var derfor ikke ufortjent at de vandt.

Fra kampens start var spillet meget jævnbyrdigt. Virum få et lille forspring, men midt i perioden lykkes det Lemvig at lukke hullet og vende føringen til egen fordel. En 3er på buzzeren af Virum bringer dog forspringet ned på to point med stillingen 23-21 efter første periode.

Jævnbyrdigheden fortsætter i 2. periode, hvor stillingen efter fire minutter er 28-28, men så får Lemvig et overtag, som udnyttes til at komme foran 38-30 me to minutter igen af perioden. Begge hold arbejder hårdt i begge ender, og presser tempoet op, og det får Virum mest udbytte af og bringer afstanden ned til 38-36 ved halvleg. Lemvig kan dog glæde sig over, at man på en halvleg fik scoret lige så meget, som i hele kampen i første runde!

Fra starten af 3. periode er billedet det samme som i de to første periode. Ingen af holdene giver sig, og der bliver ikke for alvor leveret konstant basketball på noget nævneværdigt højt niveau. Der bliver dog leveret lidt underholdning, da en aflevering fra Søren Flæng midt på banen til Ben Ireland under kruven ender med at gå i kurven som 3 point til hjemmeholdet. En uventet handling, som selv de udemærkede dommere lov sig overraske af, og fløjtede til spilstop. De tre point hjalp dog ikke stort, for kort efter er det Virum som får overtaget og bygger en føring op til 50-55. Lemvig lukker dog igen af og to point fra Mikkel Andersen efter fulgt af 3 fra Mads Kristensen  betyder, det igen er en 2-pointkamp ved stillingen 58-60 inden sidste periode.

Lemvig kommer godt i gange med de sidste ti minutter og i løbet af et par minutter er føringen generobret ved 63-60, men så viser Philip Hasselbalch sine evner som skytte med to 3ere i træk til Virumføring. Derefter kæmper Lemvig hårdt for at komme tilbage, men Virum holder hovedet koldt og skaffer konstant de nødvendige point. Samtidig har Lemvig lidt svært ved at finde gode angrebsløsninger, og når mulighederne er der, bliver de ikke udnyttet effektivt nok. Det betyder, at Virum kan sikre sig sejren på 73-78, og Lemvig kan både arge sig over at være tæt på, og glæde sig over fremskridt i forhold til kampen mod BMS.

Lemvigs point: Søren Flæng 26p (24reb), Dominick reid 17p, Mads Kristensen 11p, Ben Ireland 11p, Mikkel Andersen 5p, Nithithilan Muralithas 2p