Damerne tæt på pokalfinalen


Med en sejr på 65-36 over Høbas i den første pokalsemifinale kom Lemvig Basket meget tæt på den første finale i klubbens historie. Høbas bed dog godt fra sig i den første del af kampen, og Lemvig fik lov til at arbejde for at få føringen. Midt i første periode var Høbas så godt med, at de fik en føring på 8-9, men derfra tog Lemvig mere og mere over. Høbas forsøgte kampen igennem at trække tempoet ud af kampen, og rutinen på holdet fornægtede sig ikke, så flere gange lykkedes det at få så meget tempo ud af spillet, at Lemvig ikke fik gang i sit spil.

men forskellen blev tydeligere som tiden gik, og fra 19-13 efter første periode udbyggede Lemvig støt sin føring. Kort inde i anden periode var forspringet udbygget til 23-13, og selvom Høbas kom lidt bedre med, og Lemvig blev svækket af en skade til Mallory Moore, så blev forskellen på Dameliga og 1. Divsion tydeligere og tydeligere. Ved halvleg var stillingen 31-17, og man havde klart en fornemmelse af, at Lemvig havde mere at byde på.

Gennem hele kampen brugte Lemvig bænken godt, og det gav gode minutter til flere af de unge spillere. I starten af tredje periode blev der også debut til unge Okako Adika, som kæmpede godt. Lemvig sad godt på kampen gennem de to sidste perioder, og godt forsvar belv ofte omsat til nemme point. Efter tre perioder var afstanden mellem holdene 45-29, og spændingen havde forladt kampen. Alligevel blev der spillet og kæmpet hos begge hold, så selmom der manglede lidt intensitet, så bidrog begge hold ti lat skabe en fin kamp.

De sidste ti minutter af kampen blev ikke anderledes end de første 30, og det var fuldt fortjent at Lemvig kunne sikre sig en komfortabel sejr og et godt udgangspunkt inden returkampen på tirsdag i Hørsholm.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 20p (5 steals), Emily Hatch 20p (21 reb), Tine Kristiansen 8p, Mallory Moore 7p, Ida Høj 3p, Nanna hansen 3p, Karina Pedersen 2 og Helle Kristiansen 2p