Ugens kampe - Dameligaen


I Dameligaen mangler der to runder inden julepausen, og den seneste runde betød at toppen blev smallere og midterfeltet bredere. I toppen betød Lemvigs sejr at Falcon blev hægtet lidt af, og i bunden fik Åbyhøj kontakt med midten ved at vinde i Værløse. Runden var desuden præget af, at flere hold måtte undvære profiler, og er det også tilfældet i den kommende uge, kan det måske få betydning for resultaterne.  I den kommende runde bliver det først og fremmest spændende at se, hvordan midterholdene bevæger sig i forhold til hinanden.

Hørsholm ligner et hold, som er tilbage på rette spor. Rollerne og ansvaret ser ud til at være fordelt igen, og selvom der stadig er lidt udsving i præstationerne, så bliver de mindre og mindre. Taktisk er Hørsholm altid stærke, og det kan også komme til gavn mod Værløse i denne runde. For selvom Værløse har et spændende hold og et stort potentiale, så mangler holdet stabilitet, hvilket senest viste sig mod Åbyhøj. Værløse måtte i sidste uge undvære flere spillere, hvilket naturligvis har indflydelse på holdets indsats. Men Værløse har grundlæggende ikke et dårligere hold spiller for spiller end Hørsholm, spørgsmålet er blot om de får spillet til at fungere optimalt. Gør de det, kan de godt hente en sejr med hjem, men lige nu virker Hørsholm mest skarpe, og er der for favorit.

Aabyhøj tog hjem fra Værløse med en succesoplevelse i sidste uge. En sejr trods savnet af flere nøglespillere lunede. Den selvtillid sådan en sejr giver kan der blive god brug for mod SISU i lørdagens kamp. SISU slikker godt nok sårene efter EuroCUp lige nu, hvilket betød at både Marie Malone og Tea Jørgensen ikke var med mod Amager, men holdet har stadig så store kvaliteter at de igen er klar favorit. Det er usikkert hvilke spillere de to hold har til rådighed i den kommende uge, men uanset hvem, så vil det nok kun få kosmetisk betydning.

Lemvig slutter 2012 med to hjemmekampe. Den første er mod BK Amager, og det bliver det fjerde opgør mellem de to hold i denne sæson. De første tre opgør er endt med sejre til Lemvig, og de må igen påtage sig favoritrollen, men kampen kan godt blive en af rundens mest interessante, for BK Amager gør det aldrig nemt for Lemvig. Der har da heller ikke været tale om store sejre i de tre kampe, selvom Lemvig hver gang har fået et afgørende forspring på omkring 10 point. Lørdag bliver det spændende om pokalsemifinalerne som Lemvig er en del af tager for meget opmærksomhed for vestjyderne. Der er ingen tvivl om, at det lige nu har høj prioritet for Lemvig at nå klubbens første finale nogensinde, men forhåbentlig giver det ikke nogen svagere indsats. I sidste runde fik Lemvig n vigtig sejr ude mod Falcon, mens BK Amager tabte mod SISU, men faktisk gjorde holdet det godt. Så hvis BK Amager igen kan levere på et højt niveau, kan de måske få den revanche de efterhånden må være ret sultne efter.