Ugens kampe - 1. Division Herrer


I denne uge når holdene i 1. Division Herrer til sidste runde i første halvdel af grundspillet. I sidste uge blev toppen af rækken endnu mere åben, da Lemvig vandt over BK Amager. Da BMS samtidig vandt deres kamp kom de tre hold helt lige og deler nu førstepladsen. Falcon og Virum kæmper for at holde kontakt med toppen, og flasker resultaterne sig op til julepausen, så kan flere muligheder åbne sig for begge hold.

Denne uges kampe indledes torsdag aften, hvor Køge og Falcon mødes i en udsat kamp. Det er en nøglekamp for Falcon, for med en sejr kan de lægge sig helt tæt på de tre hold. Falcon er da også favorit til at vinde mod et Køgehold, som lige nu bestemt ikke ser godt ud. Efter en god start på sæsonen er Køge gået helt i stå, og senest blev det et overraskende nederlag mod Jonstrup. Køge er dermed raslet ned på en 8. plads i tabellen, og der er efterhånden et stykke til toppen. Falcon har til gengæld vist fremgang på det seneste, og med en sejr torsdag kan falkene for alvor komme tilbage i topstriden.

Falcon har i det hele taget en uge, hvor de må vende sig til favoritrollen, for søndag tager de til Sønderjylland og møder rækkens absolutte bundhold og mest formsvage mandskab lige for tiden. Haderslev har ganske enkelt ikke fået gang i noget som helst, og den enkelte sejr det er blevet til indtil nu ligger efterhånden så langt tilbage, at kun få kan huske det. Falcon tager derfor til Haderslev som klar favorit, og når denne uge er omme bør Falcon være sikkert i top-4.

Mere end en 4. plads kan det godt blive vanskeligt for Falcon at nå, for rækkens tre tophold er alle klare favoritter i weekendens kampe. Størst problemer ser det ud til at Lemvig kan få, når de hjemme møder ALBA, som lige nu er et af rækkens mest formstærke hold. Ganske vist tabte ALBA i sidste uge til BMS, men ellers har holdet vundet fire kampe i træk på kort tid. Lemvig er et af de få hold, som ser ud til at være i endnu bedre form for tiden, og derfor er de selvfølgelig favorit. Ikke mindst fordi de senest tog en flot sejr ude mod BK Amager. Lemvig har ikke tabt siden anden runde i starten af oktober, og den stimme vil de formentlig gerne forlænge. Derfor skal ALBA spille op til deres bedste, hvis de skal få deres første sejr nogensinde med hjem fra Lemvig.

BK Amager skal en tur til Køge for at forsvare deres position i toppen, og det er et Køgehold, som virker til at være til at tale med. De kan have tanket ny selvtillid mod Falcon torsdag aften, men mest tyder på, at de fortsætter deres frie fald frem mod julepausen. Køge har godt nok haft en tendens til at være bedst, når de spiller mod stærke modstandere, men lige nu ligner de ikke et hold som kan true BK Amagers topplacering.

BMS spiller årets sidste hjemmekamp lørdag aften mod Aarhus BF. Det ligner en ny sejr til oprykkerne. Aarhus BF har endnu ikke nået samme niveau som i sidste sæson, men holdet har et stort potentiale og bør samle en del flere point sammen. Mod BMS bliver det dog vanskeligt for Aarhus. De kommer til at mangle fysik og måske også noget bredde i forhold til værterne. BMS har foreløbig levet op til alle forventningerne til dem, og de vil formodentlig være opsatte på at give deres hjemmepublikum en god oplevelse inden julepausen.

Virum kæmper lige nu med Falcon om 4. pladsen, og lørdag har de gode muligheder for at hente en sejr, når de hjemme møder Jonstrup. Virum har været stærke på hjemmebane, så selvom Jonstrup kommer med en frisk sejr over Køge, så vil de få svært ved at hente point igen i denne uge. De to hold står dog på flere måder godt til hinanden, men Virum bør udnytte at de har mere bredde i truppen og flere taktiske muligheder.

Ugens sidste kamp er midteropgøret mellem Stevnsgade og Glostrup. Her bør Stevnsgade vinde. De har et stort potentiale, som ikke helt er udnyttet endnu. Sæsonen kan stadig tippe begge veje for holdet fra Nørrebro. Det kan blive en plads mellem de bedste, og topper de på det rette tidspunkt kan de blive en joker helt frem til slutspillet. Glostrup er også et spændende hold, men potentialet er nok lidt mindre end hos Stevnsgade. Begge hold har været præget af manglende stabilitet, og det kan komme til at spille en rolle i denne kamp. I kampe som denne vil det få stor betydning, hvem der rammer det bedste niveau på dagen, men på hjemmebane bør Stevnsgade levere en god kamp og vinde.