Ugens kampe - 1. Division Herrer


I sidste weekend blev 1. Division skudt i gang, og det blev en start med flere uventede resultater, hvilket blot gør forventningerne til den kommende runde større.

Aarhus BF fik en fin start med en sejr ude mod Glostrup, og den succes skal de nu følge op hjemme mod Falcon. Det ligner umiddelbart en noget større udfordring, for Falcon har klart ambitioner om en hurtig tilbagevenden til Basketligaen, og med nederlaget til BK Amager i første runde, er der lagt ekstra pres på falkene. Falcon må da også påtage sig favoritrollen, selvom Aarhus BF kan være en vanskelig modstander at få styr på. Problemet med Aarhus BF, for både dem selv og andre er, at holdet kan svinge meget i præstationerne og skifte en del rundt i spillertruppen. Man kan dog altid være sikker på, at Aarhus BF spiller tempofyldt og aggressiv basket, og det kan give nogle meget underholdende kampe. Falcon har rutinen på sin side, og de bør også have en bredere trup, hvor flere tager ansvar. Alt andet end en sejr til Falcon vil være en skuffelse.

Både Stevnsgade og Haderslev kom ud af første runde med et nederlag, og særligt Haderslev ærgrede sig sikkert efter at have tabt med blot 1 point hjemme mod Køge. Nu går turen så til Nørrebro for sønderjyderne, og det bliver ikke nødvendigvis nogen nem opgave. Stevnsgade er traditionelt stærke på hjemmebane, og efter deres nederlag ude mod Virum i første kamp er de sultne efter sejr. Begge hold er outsidere til en plads i den bedste halvdel i denne sæson, og de første point er altid vigtige at få på kontoen og holde kontakt med de forventede tophold. Derfor vil det uden tvivl blive en intens kamp, hvor det flotte spil kan blive ofret til fordel for fight. Kampen ser åben ud, men hjemmebanen kan tippe kampen til Stevnsgades fordel.

Rundens mest interessante kamp kan man måske finde i Køge, hvor oprykkerne fra BMS kommer på besøg. De to hold har tidligere haft tætte kampe i 2. Division, og nu er de genforenet en række højere oppe. Begge hold kom ud af første runde med sejr, og dermed er optimismen i top. Køge fik hevet en smal sejr hjem i Haderslev, og BMS fik en overbevisende debut i 1. Division med en sikker sejr over Lemvig. BMS ligner fra start et hold, som vil fortsætte traditionen med gode resultater fra oprykkere. Det er stadig svært at sige, hvordan de to hold står i forhold til hinanden, men er der en kamp, som begge hold gerne vil vinde så er det helt sikkert denne. Derfor kan det også blive hektisk og rodet ind i mellem, og der vil uden tvivl blive kæmpet for hver eneste bold. BMS ser ud til at ind i 1. Division med masser af energi og ambitioner. Det virker også til at klubben er klar til at gå efter en tilbagevenden til toppen af dansk basketball, som de var en fast del af gennem mange i 80erne og 90erne. Den gejst det giver at opleve den succes og udvikling kan ofte opveje den manglende rutine et oprykkerhold kan have, og derfor skal man ikke blive overrasket, hvis BMS kommer til at blande sig i toppen. På den baggrund får de også favoritværdigheden i denne kamp.

ALBA og Glostrup havde begge håbet på sejr i første runde, men blev skuffede. Nu er de sat op mod hinanden, og det vil i hvert fald give det ene hold mulighed for at få et positivt afsæt til de kommende kampe. Begge hold ser ud til at have styrket sig til denne sæson, og selvom de begge tabte knebent, så var det en lille overraskelse at de begge tabte. Det gør til gengæld også weekendens kamp endnu mere uforudsigelig. ALBA er tit meget stærke på hjemmebane, og det bør de udnytte til at vinde denne kamp. Et nederlag vil sætte holdet under stort pres i de kommende kampe. Glostrup kan måske nemmere leve med et nederlag, men der er ingen tvivl om, at de meget gerne vil have sæsonens første point i denne weekend for at få slettet nullet.

Lemvig får lørdag besøg af Virum, som i sidste sæson også var de sidste gæster i vestjyskBANK Arena, da de mødtes i semifinalen. Dengang vandt Virum, og noget kunne også tyde på, at Virum er kommet bedst i gang med den nye sæson. I hvert fald fik de to hold meget forskellige udgangspunkter efter første runde. Virum fik hjemme en sikker sejr over Stevnsgade mens Lemvig måtte tage hjem med et ubehageligt nederlag hos BMS. Lemvig er dog i gang med en genopbygning af holdet med mange nye unge spillere på holdet, og det vil kræve noget tålmodighed både på og omkring holdet før man får tingene kørt ind. Virum har været igennem processen med at få unge spillet ind, og er på den måde et skridt foran vestjyderne og det gør dem også til favorit til lørdagens kamp. Lemvig er dog ikke uden chance, men det kræver at flere end Søren Flæng og Dominick Reid tager ansvar. Lemvig har i træningskampene leveret svingende præstationer, og det skal man nok være forberedt på fortsætter, så mulighederne er åbne, men Virum så stærke ud i første runde, og det gør dem til favorit.

BK Amager fik en ønskestart på sæsonen, da de vandt over Falcon på udebane i første runde, og siden er det blevet til endnu en fornem skalp, da ligaholdet Værløse blev sendt hjem med et pokalnederlag . Så selvom Jonstrup også indledte sæsonen med en sejr, så er BK Amager klar favorit i denne kamp. Allerede sidste sæson var BK Amager kandidat til oprykning, men i slutspillet snublede holdet. Spillertruppen er stort set intakt hos BK Amager og derfor er det naturligt at holdet igen er blandt favoritterne til oprykning. Sejren i Falcon har uden tvivl skabt endnu mere optimisme hos Amager, som nu skal vise, at de kan finde en større stabilitet end sidste sæson og undgå uventede nederlag. Jonstrup havde det i sidste sæson svært, og undgik lige akkurat nedrykning. Sejren i første runde var derfor en perfekt start på sæsonen, men det er formentlig ikke nok til at få endnu en sejr i denne uge.