Kamp 2 gik til Lemvig


Kamp 2 i finaleserien mellem Lemvig og Stevnsgade i 1. Division Herrer blev en tæt og intens affære, som først fandt sin afgørelse i sit minut, hvor Lemvig var mest effektive og hentede sejren på 82-78.

De mere end 200 tilskuere der havde fundet vej til vestjyskBANK Arena lørdag eftermiddag fik en god kamp med god underholdning og masser af spænding. Kampen igennem fulgtes holdene ad og momentum skiftede flere gange. Efter en lidt nervøs start kom begge hold godt i gang, men det var individuelle præstationer, der skaffede pointene. Hos Lemvig var Niththilan Muralithas mest effektiv med 8 point i de første fem minutter og hos Stevnsgade var det Anthony Brooks, der gik forrest med 6 point. Lemvig var midt i perioden et mulehår foran med 12-10, men ingen af holdene fik for alvor et afgørende spillemæssigt overtag. Dominick Reid sluttede perioden med en 3ere meget langt udefra på buzzeren til en Lemvigføring på 22-19 ved første pause.

I anden periode starter Lemvig med at smide en stribe bolde væk. Stevnsgade er ikke længe om at udnytte fejlene og sikre sig på blot to minutter en føring på 22-28. Herefter får hjemmeholdet rettet lidt op på spillet igen, og udligner også stillingen igen til 28-28. Midt i perioden må Søren Flæng udgå med en skade, og det giver en overgang både bekymring og spillemæssig uro. Da Thomas Bjørklund samtidig tildeles sin 3. personlige fejl må Lemvig finde alternativer til de store folk. Det tager lidt tid, og Stevnsgade kan igen række lidt fra til en føring på 28-36. Det lykkes at få Søren Flæng lappet sammen, og Lemvig kæmper sig tilbage i kampen igen. Det sker i en hektisk og intens periode af kampen, hvor både spillere, trænere og publikum lader sig give med. Heldigvis holder dommerne hovedet koldt, og trods en ophidset stemning kommer det ikke ud af kontrol. Mikkel Andersen slutter perioden godt for Lemvig og er bagmanden for at Lemvig begrænser afstanden til 35-39 ved halvleg. Samme stilling som ved halvleg i kamp 1!

Lemvig kommer ud med god energi efter pausen, men pointmæssigt fastholder Stevnsgade den smalle føring. Det holder indtil midt i perioden, hvor Nithithilan Muralithas igen viser det høje niveau han har spillet på i de seneste kampe. Med tre 3ere kort efter hinanden vender han stillingen til en hjemmeføring på 48-46. Det giver et overtag til Lemvig, som udnyttes til at udbygge afstanden til 53-49- Stevnsgade giver dog ikke op, og anført af David Balaton udligner de til 57-57 med et minut igen af perioden. Det er også gæsterne, der slutter bedst, da de med en 3er på buzzeren går ind til sidste periode med en føring på 57-65.

Det kan ligne en afgørende føring, men i starten af sidste periode er holdene igen spillemæssigt jævnbyrdige. I første omgang holder Stevnsgade afstanden, men et 5-0 run til Lemvig bringer afstanden ned på 64-67 og kampen er igen åben. Holdene følges ad de efterfølgende minutter, og Lemvig har svært ved at hente den sidste del af afstanden. Med to minutter igen er Stevnsgade stadig foran med 72-74, men en scoring af Dominick Reid udligner stillingen til 74-74. Begge hold scorer igen inden Lemvig får et afgørende stop i forsvaret og en scoring af Mikkel Andersen til 78-76. Stevnsgade misbruger endnu en mulighed, og Søren Flæng viser sin rutine ved at udbygge føringen til 80-76 med 20 sekunder igen. Stevnsgade forsøger til det sidste at udligne kampen, men i de sidste sekunder scorer begge hold, og Lemvig kan juble over sejren efter en god kamp af begge hold, hvor Lemvig til sidst havde momentum, og hvor hjemmeholdet på dagen havde et stærkere kollektiv end gæsterne.

Vinderen af 1. Division skal dermed findes i en kamp 3 hos Stevnsgade i den kommende uge.

Lemvigs point: Nithithilan Muralithas 21p, Mikkel Andersen 19p, Søren Flæng 16p (11 reb), Dominick Reid 14p, Henrik Stampe 6p, Morten Krummelbein 4p og Thomas Bjørklund 2p