Lemvig sikkert i semi-finale


Der blev aldrig spænding om, hvem der skulle gå videre til semi-finalerne, da Lemvig og Værløse spillede den anden og afgørende kvartfinale lørdag eftermiddag. Med et forspring på 15 point fra første kamp, havde Lemvig på forhånd det ene ben i semi-finalerne, og da vestjyderne på egen bane hurtigt kom foran 10-0, var afstanden i alt 25 point, og Værløse havde ikke mange chancer for at overraske. Særligt ikke på en dag, hvor Lemvig spillede stærkt som kollektiv, og hvor alle tog ansvar og bidrog både offensivt og defensivt. Allerede fra kampens første minut var Lemvig fokuserede, og den hurtige føring på 10-0 blev gennem hele første periode udbygger. Kun i korte perioder fik Værløse lukket af for hjemmeholdet, men det var slet ikke nok, og med en føring på 22-7 efter de første 10 minutter var kampen reelt afgjort.

Men begge hold skal have ros for at spille videre, og det blev på intet tidspunkt en kamp, som bare skulle overstås. Derfor blev anden periode også mere jævnbyrdig i starten. Lemvig var dog stadig bedst, ikke mindst fordi Raven Berry og Emily Hatch dominerede spillet under kurven i begge ender. Da så også Helle Kristiansen meldte sig ind i kampen med flere præcise 3ere, så blev det svært for Værløse, og Lemvig kunne trække yderligere fra til 42-18 ved halvleg.

Hvis nogen troede, at så ville Værløse lægge sig ned, så kunne de godt tro om. Fra første sekund efter pausen blev Lemvig mødt af et aggressivt forsvar, og Lemvigs første to boldbesiddelser blev smidt væk, og hurtigt omsat til point af Værløse. Med god energi viste Værløse at de ville slutte sæsonen godt, og med effektive afslutninger fik de hentet lidt af forspringet. Men Lemvig tabte ikke hovedet, og anført af Ivana Udovalieva blev afstanden fastholdt. Så trods en god indsats af Værløse kunne Lemvig ikke rystes, og det var fortjent, at føringen inden sidste periode var 70-32.

I starten af sidste periode smider Lemvig lidt for mange bolde væk, men der er ikke noget at sige til, at koncentrationen falder. Til gengæld bliver der plads til at skifte en del ud, og Lemvig benytter lejligheden til at give gode minutter til mange spillere, og alle går på banen og løser deres opgave. Værløse slutter kampen godt, og trods nederlaget slutter holdet sæsonen godt.

Lemvig skal nu møde SISU i semi-finalerne. Første kamp spilles i Kildeskovhallen tirsdag kl. 19, og kamp 2 spilles i Lemvig lørdag den 29. marts kl. 14.00. I den anden semi-finale mødes BK Amager og Stevnsgade, som gik videre efter en flot sejr i kamp 2 mod Hørsholm.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 19p, Raven Berry 17p (20 reb), Helle Kristiansen 16p, Emily Hatch 10p (10 reb/7as), Tina Nesse 7p, Nini Skjulhaug 4p, Alida Dale 3p, Kristina Lund 3p og Grace Gardner 2p

Værløses point: Safia Sheikh 13p, Alberte Dokkedal 10p, Hanna Sheikh 9p, Devon Quattrochi 5p, Verena Bachler 5p, Etta Andersen 3p, Marian Sheikh 2p, Annemie Espersen 2p og Janet Hatfield 2p

Tilskuere: 75