Sæsonstart i 1. Division Herrer


Så er det blevet tid til at holdene i den næstbedste række i herrebasket sættes i gang med sæsonen. Den kommende uge er fuldt besat med 6 kampe, og det bliver spændende at se styrkeforholdet mellem holdene efter træningskampene.
Det bliver to af sæsonens store favoritter i 1. Division som starter mod hinanden allerede onsdag aften. Falcon lægger halgulv til kampen mod BK Amager, og selvom det er førstekamp, så kan man godt tillade sig at kalde det en tidlig topkamp. Begge hold er aspiranter til at snuppe 1. pladsen i rækken, og Falcon har jo fra start meldt en klar ambition ud, om at vende tilbage til Basketligaen allerede efter denne sæson.
Begge mandskaber råder over en spændende trup med mange muligheder, og der venter uden tvivl en basketkamp på højt niveau, på trods af det tidlige tidspunkt i sæsonen. Selvom intet jo afgøres i første runde, så kan netop denne kamp dog få stor indflydelse på det videre forløb for de to hold. Falcon har mistet flere spillere i forhold til sidste sæson, og har desuden skiftet ud på trænerposten, men holdet ser stadig stærkt ud, og har absolut noget at have de store ambitioner i. BK Amager ser ud til at kunne bygge videre på sidste sæsons flotte resultater, som ganske vist sluttede med en lille skuffelse i slutspillet. BK Amager har dog kvalitet til at være i toppen af 1. Division igen, og det kan måske blive en fordel på dette tidspunkt, at både spillere og trænere kender hinanden så godt. Derfor tildeles BK Amager en lille favoritrolle, selvom Falcon har fordel af hjemmebane.

Lørdag bydes der på den helt store menu, når der er basket både til frokost, til kaffen og til middagen. Frokostretten er der dækket op til Jonstrup, hvor ALBA kommer på besøg kl. 12.00. De to hold sluttede begge i den tunge ende sidste sæson, og det var med det yderste af neglene at ALBA sikrede sig endnu en sæson i 1. Division. Hen over sommeren har ALBA dog forstærket sig noget, og hentet ny træner ind. Det giver forventninger om en bedre sæson end sidste år for holdet, men der skal måske lidt mere tid til, før holdet er spillet helt sammen. Jonstrup ser ud til at bygge videre på truppen fra sidste sæson, og holdet har en fantastisk evne til at samle point sammen gennem sæsonen, men det helt store gennembrud i 1. Division lader stadig vente på sig. Begge hold vil formentlig se denne kamp som en god mulighed for at komme godt fra start, så det vil sikkert blive en kamp med høj intensitet. Det kan være svært at udpege en afgørende faktor for, hvor sejren ender, men ALBA bliver det bedste bud på en vinder, da deres nye projekt måske giver den afgørende ekstra energi fra start.

Glostrup og Aarhus BF kom begge pænt igennem sidste sæson. Glostrup manglede noget stabilitet til at komme helt til tops, mens Aarhus i lang tid var i top-4. Men en lidt usikker start på sæsonen, og en tilsvarende svag afslutning betød at det blev til en placering i midterfeltet. Igen i år kan starten blive vanskelig for Aarhus BF. Holdet er traditionelt en smule bagefter i opstarten, men holdets unge spillere har et stort potentiale, og de vokser normalt med opgaven, som sæsonen skrider frem. Glostrup ser ud til at være lidt stærkere end sidste sæson. De unge spillere har fået mere rutine, og truppen virker mere solid og målrettet. Det kan være nok til en sejr på hjemmebane over Aarhus BF, og derfor bliver Glostrup tildelt favoritrollen.
Har man ikke nydt eftermiddagskaffen i Glostrup, så kan man gøre et i Virum, hvor Stevnsgade kommer på besøg. Det er to af rækkens outsidere til en topplacering, der mødes. De to hold giver altid hinanden kamp til stregen, og det kan godt blive en både tæt on intens affære. Begge hold ser ud til at holde niveauet fra sidste sæson, hvor begge hold sluttede lige udenfor top-4 i grundspillet. I slutspillet fandt Virum dog storspillet frem og kom helt frem til finalen om oprykning. Det må helt sikkert give holdet tro på mere, og har de taget optimismen med sig hen over sommeren, så bør de også vinde sæsonens første kamp, selvom det absolut ikke er nogen nem kamp, der venter.

Hvis man har appetit på mere basketball lørdag, så kan man slutte lørdagen i Skovlundehallen, hvor BMS har valgt det lidt utraditionelle tidspunkt lørdag kl. 19.00 som kamptid. Det er absolut ikke noget ønsketidspunkt for gæsterne fra Lemvig, men forhåbentlig kan BMS udkonkurrere Matador og Vild med Dansk på tv, så det bliver turen værd for vestjyderne. Forventningerne til oprykkerne fra BMS er på forhånd tårnhøje, og selvom de på deres hjemmeside har travlt med at gøre Lemvig til favorit, så er det nok alt i alt et meget åbent opgør. BMS er i gang med en seriøs genopbygning mod toppen af dansk basket, og meget tyder på, at de har både talenterne og organisationen til at blive en seriøs kandidat til oprykning i løbet af kort tid. De seneste år har oprykkerne i 1. division gjort det rigtig godt, hvilket både Køge og Randers er gode eksempler på. Lemvig fik i sidste sæson det bedste resultat i 1. Division nogensinde, og ambitionen er defor naturligt nok igen at være med i den bedste halvdel. Men holdet er også i en opbygningsfase med ny træner og flere nye unge spillere i truppen. Blandt de nye er også amerikanske Dominick Reid, som desværre har været en del skadet i forberedelsesfasen og også er tvivlsom til sæsondebuten. Det har derfor ikke været en optimal start på sæsonen for Lemvig Basket, som senest har fået Thomas Bjørklund langtidsskadet. Derfor skal man nok have lidt tålmodighed både på og omkring holdet, men holdet har stadig kvaliteterne til at kunne udfordre de øvrige hold. Der er altså fordele og ulemper til begge hold i denne kamp, og sejren kan formentlig falder til begge sider. Men naturligt nok hviler de største forventninger på Lemvig efter sidste sæsons plads i semifinalerne.

Runden sluttes søndag i Haderslev, når Køge tager turen til det Sønderjydske. Haderslev har fået tilgang af flere nye spillere og har desuden fået tilgang af rækkens mest rutinerede træner. Køge har også skiftet træner, og det bliver spændende at se, om holdet kan følge op på de flotte resultater fra sidste sæson. Haderslev skuffede noget gennem sidste sæson, men potentialet i holdet er stort, og forventningen er, at de i år vil vende tilbage med mere stabilitet, og dermed flere sejre. Køge kan måske få lidt vanskeligere ved at holde samme niveau en sæson mere. Forventningerne til holdet er naturligt skruet lidt op, men det kan være svært at leve op til. Alt i alt er en hjemmesejr til Haderslev det bedste bud på et resultat, men også i denne kamp, kan tingene hurtigt udvikle sig anderledes.