Vigtig hjemmesejr


Lemvig vandt sin sidste hjemmekamp i grundspillet mod BMS med 96-75, og det kan vise sig at blive en vigtig sejr i forsøget på at få det bedste udgangspunkt i slutspillet. Hvis de sidste kampe flasker sig som man håber I Lemvig, så slutter holdet som nr. 4 og får dermed flere fordele med sig videre.

Det var på forhånd ventet, at kampen mod BMS ville blive vanskelig. I holdenes første møde vandt BMS sikkert, og selvom holdet siden har haft svært ved at holde et stabilt niveau, så var gensynet forbundet med en vis usikkerhed. Men Lemvig kom godt fra start, og bl.a. 6 hurtige point af Mikkel Andersen var med til at skabe en tidlig føring på 10-6. Lemvig viser fra start god energi og tager initiativ. Det lykkes alligevel BMS at få stoppet Lemvig, og da gæsterne begynder at vise større effektivitet får de lukket hullet, og med to minutter igen bliver der udlignet til 18-18. Udligningen får hjemmeholdet til at vågne op, og Lemvig slutter perioden bedst og går til pause med en føring på 27-20.

Fra starten af anden periode holder Lemvig føringen. Spillet er temmelig rodet hos begge hold, hvilket også er med til at øge intensiteten i kampen. De to hold kæmper begge for at få styr på eget spil, men gør samtidig alt for at ødelægge det for hinanden. Lemvig kommer bedst ud af situationen og udbygger midt i perioden føringen. Med tre minutter igen er stillingen 41-26, og det begynder at ligne et afgørende forspring. Men BMS giver ikke op, og de får afstanden begrænset til 43-32. Igen får Lemvig alligevel den bedste slutning på perioden og kan holde pause med stillingen 51-35.

Holdene starter tredje periode jævnbyrdigt og udveksler point, men så kommer Lemvigs Nithithilan Muralithas for alvor i gang og med en stribe scoringer giver han Lemvig et afgørende overtag. Begge hold slapper noget af forsvarsmæssigt, hvilket giver begge hold en stribe nemme scoringer. Det løse forsvar gør også holdene ivrige, og der bliver stresset lidt for meget, men det betyder ikke noget for afstanden mellem holdene. Mod slutningen sætter Dominick Reid den afgørende trumf ind med to 3er og en føring på 20 point, 73-53.

Dermed er kampen afgjort, og der bliver på intet tidspunkt spænding i de sidste ti minutter. Lemvig fastholder sit overtag og udbygger føringen til 83-58 inden der bliver taget lidt lettere på tingene mod slutningen.

Hos Lemvig var der mange positive ting at tage med til den sidste vanskelige kamp ude mod Virum. Søren Flæng og Dominick Reid fik igen understreget, at de er blandt de absolut bedste på deres positioner, og bredden på holdet er ved at være, hvor den skal være inden sæsonens afgørende kampe. Nithithilan Muralithas, Mikkel Andersen og Oscar Fuglsang leverede solide præstationer, og blev suppleret godt af andre, når der var brug for det.

Lemvigs point: Dominick Reid 25p (5 stl), Søren Flæng 22p (17 reb), Nithithilan Muralithas 18p, Mikkel Andersen 17p, oscar Fuglsang 10p, Henrik Stampe 2p og Thomas Bjørklund 2p