Ugens kampe - 1. Division Herrer


Denne uge giver plads til den næstsidste runde i grundspillet for 1. Division Herrer, og kampen om pladserne spidser for alvor til. Virum er sikre på 1. pladsen og Stevnsgade skulle også være sikre på at slutte som nr. 2. Derefter ser meget til gengæld åbent ud, selvom Køge lige nu er det bedste bud som nr. 3.

Torsdag aften kan BMI selv afgøre, om de skal have den 8. plads i slutspillet. Det sker, når de besøger Glostrup, som stadig på papiret kan nå med i slutspillet. Det kræver dog, at de vinde både mod BMI og den sidste kamp mod BMS. Det ligner en vanskelig opgave, men ikke umulig. I torsdagens kamp tildeles BMI en kneben favoritrolle, selvom en kamp på Sjælland en torsdag. BMI har på det seneste vist stor stabilitet, og ligner en joker i det kommende slutspil. Glostrup ved man ganske vist aldrig helt, hvor man har, og de vandt da også holdenes første indbyrdes møde. Men meget er sket siden og BMI ligner lige nu det skarpeste hold.

Weekenden startes af ALBA og Aarhus. ALBA må efterhånden glæde sig til, at sæsonen er slut. Det er aldrig godt for motivationen at gå fra nederlag til nederlag. Denne gang spiller de hjemme, og en gang var det ensbetydende med gode vinderchancer. Nu kan man kun tro på en sejr til Aarhus BF, som stadig ar en plads i top-4 at kæmpe for.

Stevnsgade og BK Amager mødes også lørdag. BK Amager har udspillet sin mulighed for en plads i slutspillet efter deres nederlag til Lemvig. Stevnsgade er derimod i gang med forberedelserne til det slutspil, de har ventet på hele sæsonen – og som de har ambitioner om at vinde. Det er altså to forskellige indgange til kampen for de to hold, og Stevnsgade er dermed også det bedste bud på en vinder.

Lemvig og BMS er begge med i kampen om pladerne omkring den vigtige 4. plads. Da holdene sidst mødtes blev det en sikker BMS sejr, men Lemvig har langt bedre muligheder på eget gulv. Det kan blive en tæt kamp, men meget vil afhænge af, hvilke spillere BMS tager med på turen vestpå. Kampen ser lige ud, og der er ikke nogen klar favorit, men hjemmebanen gør alligevel at Lemvig bliver det bedste bud på en vinder.

 Jonstrup er på vej mod slutningen af sin sæson. Derfor kan motivationen måske være til at overse, når de får besøg af Solrød, som til gengæld har meget på spil. For Solrød handler det om at få point samlet sammen til at slutte i top-4, og mod Jonstrup bør det blive til en sikker sejr. Solrød spillede ikke i sidste weekend, så de bør friske til kampen – og til en god afslutning på sæsonen.