Ugens kampe - 1. Division Herrer


BK Amager, BMS og Lemvig har fået et lille hul til forfølgergruppen med Virum og Falcon. De to er dog tættere på den bredde midtergruppe end på toppen, og man må forvente at både de og andre i den kommende tid vil arbejde hårdt for at hente det tabte.

Allerede i den kommende weekend kan holdene komme tættere på hinanden. En af kampene der kan få betydning er topkampen mellem BK Amager og Lemvig. En kamp som begge hold meget gerne vil vinde. Holdene har tidligere på sæsonen mødt hinanden i pokalturneringen. Her vandt Lemvig på hjemmebane efter en meget tæt kamp, som først blev afgjort efter ekstra 5 minutters spilletid. Sejren har naturligvis givet Lemvig tro på tingene, og siden den kamp har Lemvig ikke tabt i 1. Division. Til gengæld gav nederlaget lidt uro hos BK Amager, som efterfølgende også tabte en kamp i 1. Division. Siden har BK Amager genfundet stabiliteten, og har vundet de seneste kampe sikkert. BK Amager vil uden tvivl meget gerne have revanche for pokalnederlaget, hvilket må gøre dem topmotiverede. Men Lemvig er ikke uden chance for at tage endnu en sejr, og vestjyderne vil tage til Amager med optimismen i behold efter en god sejr mod Aarhus BF mandag aften. BK Amager er dog favorit i kampen. Ikke mindst fordi de denne gang har fordel af hjemmebane, og desuden har BK Amager nok lidt flere strenge at spille på, hvis man sætter holdene op mod hinanden spiller for spiller. Topkampen skal dog nok få masser af spænding on intensitet, for de to hold vil være meget kede af at gi sig i netop dette indbyrdes opgør.

Det tredje tophold, BMS, står også overfor en opgave, som kan give problemer. De besøger i denne weekend ALBA, som lige nu er et at de mest formstærke hold i 1. Division. Fire sejre i træk har bragt holdet fra bunden til midten af rækken, og den slags giver selvtillid. BMS må stadig påtage sig favoritværdigheden, men afstanden mellem holdene er ikke så stor, som for blot få uger siden. BMS kan godt få brug for al den erfaring der er hentet gennem sæsonen indtil nu, for hvis ALBA først får færten af sejr, kan det blive meget vanskeligt for gæsterne. ALBA er formodentlig ekstra motiverede efter sejren over Virum, og med endnu to point på kontoen kan nordsjællænderne bevæge sig op i den bedste halvdel af rækken.

Hvis Lemvig og/eller BMS sætter point til, så kan både Virum og Falcon hente vigtige point ind på dem.

Virum står overfor Glostrup, som igen i denne sæson er et uforudsigeligt hold. Rammer de topniveauet i denne kamp, så kande give alvorlige problemer for Virum, som selv har været lidt svingende på det seneste. Virum bør dog være i stand til at vinde mod Glostrup, men sidste uges nederlag mod ALBA kan både trække op og ned. Virum har mest at spille for i kampen, og det bør sætte dem op til en sikker sejr.

Falcon har en lidt større udfordring foran sig, når de møder Stevnsgade. Men Falcon er dog klar favorit. Ikke mindst fordi Stevnsgade stadig ser ud til at mangle stabilitet. Det betyder holdet stadig er i det bredde midterfelt i tabellen, men en sejr i denne kamp, kan bringe holdet tættere på den bedste halvdel. I det hele taget er situationen i midten af rækken meget tæt, og blot en enkelt sejr kan føre til store spring i tabellen. Falcon virker til at være inde i en god periode for tiden, men det virker også stadig lidt skrøbeligt, og et godt stykke væk fra det niveau der skal til, hvis holdet vil tilbage i ligaen. Kampen mod Stevnsgade, skal Falcon derfor vinde, hvis man vil tilbage i top-3 inden jul.

To af de hold, som lige nu har det svært er Jonstrup og Køge. Jonstrup hænger stadig fast i bunden, og har svært ved at få sejre på kontoen. Køge har efter en god start tabt pusten, og er faldet ned som nr. 8 i tabellen. En sejr i denne weekend kan dog bring Køge i den rigtige retning igen, mens en sejr til Jonstrup vil åbne mulighederne i bunden op – og isolere Haderslev yderligere.

Om blot tre uger er holdene i 1. Division halvvejs gennem grundspillet, og holdene er derfor på vej ind i en afgørende fase, hvor det gælder om at stå bedst muligt før den lange jule pause. Derfor tæller hver kamp, og denne weekend vil uden tvivl byder på masser af godt basket.