God aften gav sejr


Omkring 120 tilskuere fik mandag en god aften i vestjyskBANK Arena, da Lemvig Basket besejrede Aarhus BF med 86-74. Inden kampen havde omkring 80 gæster nydt en Amerikansk Thankgivingmiddag, og den amerikanske stemning blev fulgt op med en god kamp og line dance i pausen.

Den gode stemning blev ikke dårligere af, at Lemvig Basket startede kampen godt, og hurtigt fik en føring, som de ikke afgav kampen igennem. Men Aarhus BF bed alligevel godt fra sig, og flere gange var værterne godt pressede. Dermed blev det som ventet en underholdende kamp, og selvom Lemvig altså sad på føringen gennem alle fire perioder, så følte man aldrig, at sejren var helt sikker.

Efter de første ti minutters spilletid var Lemvig foran 25-19. Føringen blev skabt tideligt, men Aarhus BF bed sig fat, og lod ikke hjemmeholdet for alvor få hul. Begge hold spillede friskt til, og mange spillere bidrog med point hos begge hold. I starten af anden periode kommer gæsterne endnu bedre i gang, og de får lukket hullet til Lemvig igen, og efter få minutter er vestjyderne blot foran med et enkelt point. To 3ere til Lemvig af Dominick Reid og Mads Kristensen giver dog igen lidt luft, og Lemvig kan holde fast i føringen.

Spillemæssigt har begge hold mange gode elementer, og holdene forsøger hver for sig at få et overtag med egne styrker. Lemvig er dog en anelse bedre til at udnytte deres styrker, som først og fremmest er en bedre fysik end gæsterne. Med en føring på 51-39 ved halvleg, tyder meget da også på, at kampen er ved at finde sin afgørelse, men Mads Larsen fra Aarhus BF vil det anderledes. Han starter tredje periode med at ramme to 3ere, og afstanden skæres ned til 8 point. Lemvig får midt i perioden stabiliseret spillet igen, og fastholder føringen, men Aarhus gør det ikke nemt for hjemmeholdet. Gæsternes pågående stil giver dem dog også en del fejl, og som kampen skrider frem begynder det at koste både point og kræfter. Derfor bliver slutningen af tredje periode også mere rodet, og Lemvig kan slutte med at udbygge føringen igen til 71-58.

Aarhus BF starter sidste periode med fornyet energi, og det virker på ingen måde som om gæsterne har givet op. Det betyder, at Lemvig konstant presses, og har svært ved at finde gode offensive løsninger. Dominick Reid bliver som tiden går mere mærket af en mindre skade, men andre spillere er heldigvis klar til at tage over. Søren Flæng fortsætter sammen med Ben Ireland deres overtag i spillet under kurven, og både Kalin Varbanov, Mads Kristensen og Mikkel Andersen sørger for vigtige point. Det er dog Aarhus, som har spillemæssigt bedst fat i de sidste ti minutter, og med tre minutter igen, får de afstanden ned på 82-74. Det giver for alvor tro på et come back, men Lemvig holder hovedet koldt, og får med hårdt arbejdet lukket af i forsvaret, og kan samtidig udnytte flere forsøg fra straffelinjen til at sikre sejren på 86-74.

Lemvig holder dermed fast i toppen, mens Aarhus BF stadig er placeret i midterfeltet.

Lemvigs point: Dominick Reid 20p, Søren Flæng 16p (11 reb / 5 bloks), Kalin Varbanov 13p, Mads Kristensen 13p, Mikkel Andersen 12p, Ben Ireland 8p (11 reb), Chris Bailey 4p