Herrerne ude af pokalen


Selvom Lemvigs herrer kæmpede godt i pokalkampen mod Hørsholm 79ers, så var der alligevel tydelig forskel på toppen af 1. Division og midten af ligaen, og det var fuldt fortjent at Hørsholm kunne tage hjem med en sejr på 57-90.

Lemvig havde dog stor ære af kampen, og man kæmpede sin chance for start til slut, og i starten gav det en tæt kamp. Holdene fulgtes pænt af de første minutter, hvor både Ben Ireland og Dominick Reid sørgede for gode scoringer til Lemvig. Midt i første periode var stillingen 9-9, og holdene så jævnbyrdige ud. I de sidste minutter af perioden laver Lemvig lidt for mange fejl, og det udnytter Hørsholm til at få et lille overtag og skabe en føring på 13-19 ved pausen.

Hørsholm starter også 2. periode godt, og her grundlægges sejren. Brentham Butler sætter hurtigt to præcise 3ere og øger føringen, og den effektivitet fortsatte Hørsholm med. Lemvig kommer bedre med, men det er tydeligt, at Hørsholm straffer alle fejl som hjemmeholdet laver. Derfor bliver det svært for Lemvig at komme med igen, særligt fordi Hørsholm igen og igen sætter et tempo, som værterne har svært ved at følge. Det betyder, at afstanden øges til 29-45 ved halvleg.

Efter halvlegspausen sætter Hørsholm for alvor en stopper for spændingen. Effektivt angrebsspil af blandt andet Atilla Kovacs gør det svært for Lemvig. Hørsholm kommer let til åbne afslutninger, og de udnyttes igen og igen. Lemvig må til gengæld kæmpe sig til mulighederne og det gør hjemmeholdet også heroisk, men der mangler effektive midler til at udfordre gæsterne for alvor. Før sidste periode er stillingen 43-78, og kampen er reelt afgjort.

Selvom der er afgjort at Hørsholm vil vinde kampen, så giver Lemvig ikke op, men kæmper videre gennem de sidste 10 minutter, som det lykkes at vinde 14-12. Hørsholm anstrenger sig dog ikke voldsomt for at holde føringen, og der bliver god tid til at bruge bænken hos gæsterne. Lemvig kan slutte kampen med stoltheden i behold, og en god portion erfaringer rigere. Men det var også en understregning af, at forskellen mellem 1. Division og ligaen er stor. De afgørende forskelle mellem Lemvig og Hørsholm var, at Hørsholm havde flere strenge at spille på, særligt når det gjaldt fysikken. Bredden hos Hørsholm var ganske enkelt større. Desuden var der forskel i tempo og kynisme i spillet. Hørsholm udnyttede alle fejl Lemvig begik, og mange af fejlene var Hørsholm selv med til at fremskynde, da de fra ligaen er vant til at man går hårdere til hinanden. Sidst men ikke mindst, havde Hørsholm mere rutine i de afgørende situationer hos særligt de udenlandske spillere, men også Casper Hesseldal spillede med stor ro.

Der skal naturligvis være forskel på 1. Division og Basketligaen, måske kunne den med lidt held have været mindre, men Lemvig kæmpede godt, og fik vist, at på nogle områder kunne man spille op med et ligamandskab. Nu kan holdet koncentrere sig om at holde fast i toppen af 1. Division, hvor næste opgave er Aarhus BF allerede mandag aften.

Lemvigs point: Dominick Reid 23p, Søren Flæng 17p (11 reb), Ben Ireland 8p, Mads Kristensen 7p, Niththilan Muralithas 2p