Ugens kampe - Dameligaen


I sidste uge blev der her på siden efterlyst overraskelser i Dameligaen, og de kom så i sidste weekend, hvor Åbyhøjs sejr mod Falcon nok var den største, mens Værløses sejr over Hørsholm var mindre. Det gør kun både situationen endnu mere spændende, og den kommende uge kan måske byde på nye uventede resultater.

Horsens sluttede sidste runde hjemme, og de starter den nye runde hjemme. Sidst kom SISU forbi og tog den ventede sejr, og i denne uge er det Værløse, som gæster Højvangshallen. Værløse ligner et hold, som er på rette vej. Sejren over Hørsholm var måske ikke en stor overraskelse, men alligevel et vigtigt skridt for holdet både spillemæssigt og mentalt. Med sejren kom Værløse forbi netop Hørsholm og overtog 4. pladsen, og den har man nok ikke tænkt sig at give fra sig allerede. Værløse bør da også være i stand til at vinde i Horsens. Hjemmeholdet har endnu den første sejr tilgode, men man skal alligevel hæfte sig ved, at holdet kommer bedre og bedre med. Det viser sig blandt andet ved at flere spillere byder ind, og selvom holdet stadig har det svært, så går det den rigtige vej. Mod Værløse vil man få problemer med at modstå det fysiske pres, men tempomæssigt står holdene formodentlig meget lige. Alt i alt endnu en kamp som Horsens kan lære af, men som Værløse er favorit til at vinde.

Hørsholm har også hjemmebane for anden uge i træk. De tager denne gang i mod Falcon, og begge hold går ind til kampen med nederlag fra sidste runde i bagagen. Det er derfor en kamp som holdene gerne vil benytte til at komme i gang igen, og falcon ser ud til at have bedst mulighed for at gøre det. Nederlaget mod Åbyhøj må have været et wake up call for Falcon som ellers har virket meget stabile i lang tid. Trenice Fuller kan igen blive nøglen for Falcon, men i sidste uge blev der sat en streg under, at hun ikke kan løfte holdet til sejr alene. Derfor skal flere igen melde sig ind. Hørsholm vil formentlig lægge en taktik, hvor de vil prøve at tage initiativet. Lykkes det, så kan Hørsholm godt have held med at snuppe sejren. Kampen kan godt blive rundens mest interessante opgør, og Falcon tippes som vinder.

Åbyhøj er også på hjemmebane for anden uge i træk, og de vil formentlig forsøge at følge samme strategi som sidst, når BK Amager kommer på besøg. Gæsterne kommer til Åbyhallen efter to nederlag i træk mod Lemvig, men viste inden da stor styrke mod blandt andet Hørsholm. Denne kamp er dermed et opgør mellem to hold, som kæmper for at få gang i eget spil for alvor. Begge hold har manglet stabilitet, og udvist store udsving i præstationerne. Holdene har vist et højt topniveau, men bund niveauet har også været bekymrende. Særligt for Åbyhøj, og rammer de ikke dagen, så kan det blive en sikker sejr til gæsterne. Meget tyder dog på, at Åbyhøj er på vej til at finde stabiliteten. Flere spillere er ved at byde ind, og rollerne ser ud til at være faldet mere på plads. Det er svært at udråbe nogen sikker favorit til denne kamp, men Åbyhøj har fordel af hjemmebane, og viste godt spil mod Falcon, så de tildeles en kneben favoritrolle.

Søndag er der topkamp, når SISU og Lemvig mødes. Sidst holdene mødtes spillede Lemvig en skidt kamp, og SISU fik en sikker sejr. Denne gang skal Lemvig være mere klar fra start, hvis de skal presse SISU. Begge hold har gennem flere runder vist stor stabilitet, men SISU er alligevel igen klar favorit. Det er særligt bredden hos SISU der gør den store forskel på dem og alle andre hold i ligaen. Alligevel kan det godt blive spændende denne gang. Lemvig har flere gange vist, at de kan kæmpe sig til resultater, og hvis kollektivet hænger sammen, og rammer dagen, så kan det blive en underholdende kamp. Lemvig vil uden tvivl tage til Gentofte for at spille deres chance, og hvis SISU efterhånden er bare en smule mærkede af deres mange kampe og rejser, så er det måske nu, det viser sig.