Ugens kampe - 1. Division Herrer


Denne uges kampe i 1. Division sættes i gang med hængepartiet mellem ALBA og Glostrup onsdag aften. ALBA er på det seneste kommet godt i gang med to sejre, og særligt den sidste mod Køge må give en stor portion selvtillid. Det kan være godt at have med på hjemmebane mod Glostrup, for det er bestemt også en kamp, som ALBA har vinder chancer i. For blot en uge siden ville man nok ikke tøve med at udråbe Glostrup som vinder, men som tingene har udviklet sig, ser det ud til, at ALBA lige nu har mest at byde på. Glostrup er ganske vist ikke uden muligheder, og ser måske denne kamp som en oplagt chance til at komme på vindersporet igen. Så selvom kampen kan falde ud til begge sider, så tippes ALBA som vinder.

Lørdag er der bundopgør, mellem de to nederste hold i tabellen. Haderslev er værter i kampen mod Jonstrup. Begge hold har foreløbig kun sat en sejr på kontoen, så denne kamp vil give et godt fingerpeg om, hvem der kommer til at slide hårdest for at sikre sig overlevelse. Haderslev har på ingen måde fået den sæson, man havde håbet. En plads midt i rækken ville leve op til forventningerne, men pladsen i bunden kan man ikke være tilfredse med. Jonstrup har nærmest tradition for at putte sig i bunden langt ind i sæsonen og så sikre sig overlevelse på en god slutspurt. Så de føler sig måske lidt mindre presset end Sønderjyderne. Med fordel af hjemmebane er dette en kamp, som Haderslev skal vinde, og er de ikke motiverede til denne kamp, bliver det svært at se, hvad der skal hive dem op senere. Finder Haderslev den rette indstilling, så bør de vinde denne kamp.

ALBA er i aktion igen lørdag. Denne gang på udebane mod lokalrivalerne fra Virum. Her har ALBA måske ikke helt samme vinderchance som onsdag, og Virum må som tophold påtage sig favoritrollen. Virum tabte ganske vist i sidste uge mod BK Amager, men har ellers virket stabile og stærke i deres spil. De bør ikke få problemer mod ALBA – heller ikke selvom ALBA møder op med selvtillid efter godt spil på det seneste.

Køge mod Falcon er nok det nærmeste man kommer en topkamp i denne runde. Køge har brug for en sejr efter et par skuffende kampe, og holdet har en evne til at sætte sig op til de vigtige kampe. Men det samme kan man sige om Falcon, og efter de nu har fået amerikansk forstærkning, virker de som et hold med ekstra tempo i spillet. Falcon er derfor favorit til at vinde, og de kan med en sejr hægte Køge af den absolutte top. Desuden er det nu tiden til at Falcon for alvor skal træde i karakter og vide den styrke både de selv og andre forventer af dem. Køge har det formentlig fint i rollen som undertippet, og de vil sikkert give Falcon kamp til stregen, men vinde gør de nok ikke.

BMS har igen valgt lørdag kl. 19.00 som kamptidspunkt for deres hjemmekamp, og denne gang er det Glostrup, der kigger forbi. De to hold kender hinanden godt, og der er ingen tvivl om, at de vil give hinanden kamp til stregen. BMS er dog favorit til at vinde. Oprykkerne har vist fin stabilitet, og det er fuldt fortjent de ligger med i toppen. Glostrup har manglet stabilitet, hvilket betyder at det er vanskeligt at forudse, hvor meget pres de kan lægge på BMS. Kampen kan godt blive tæt et stykke tid, men BMS har nok mest energi og vil vinde til sidst.

Runden fortsætter lidt ud over weekenden, for først mandag aften mødes Lemvig og Aarhus BF. Lemvig har ofte haft det svært mod Aarhus BF, og med en pokalkamp lørdag mod Hørsholm skal vestjyderne måske lige have gang i benene igen. Derfor kan kampen godt blive mere tæt end man forventer efter et kig i tabellen. Lemvig kan dog ikke løbe fra favoritrollen. Holdet har på det seneste spillet stabilt og fået rollerne godt fordelt på holdet. Dominick Reid er måske lige nu den stærkeste individualist i 1. Division, men han er samtidig med til at give kollektivet styrke. Lemvig bør på hjemmebane få kontrol over kampen, så selvom Aarhus som altid kan være en udfordring, så bør det blive en hjemmesejr.

Tirsdag aften sluttes runden så af, når Stevnsgade og BK Amager støder sammen. Det er to hold, som meget gerne vil vende netop denne kamp. Det er blot et par år siden at en stor del af BK Amagers hold var at finde i Stevnsgade, og selvom der er sket meget siden da, så vil begge hold formentlig gerne tage en sejr netop her. BK Amager er som tophold favorit, men Stevnsgade har vist høj kvalitet i deres spil. Problemet har ind i mellem været at lukke kampene og holde hovedet koldt, men holdet har både spillermaterialet til at komme langt. BK Amager er ved at genfinde sit niveau igen, og bredden i truppen kan i denne kamp blive afgørende. Stevnsgade skal håbe på, at deres energi kan holde dem inde i kampen. Bliver det tæt kan Stevnsgade måske hive sejren i hus, men mest tyder på to nye point til BK Amager i tabellen.