Ugens kampe - 1. Division Herrer


Der er nu blot tre runder tilbage i grundspillet for 1. Division Herrer, og den seneste uges resultater har ikke givet svar på, hvordan holdene vil fordele sig i tabellen. Der er stadig kamp om pladserne i slutspillet, og om de fordelagtige pladser i top-4. I den kommende uge kan tingene begynde at falde på plads, men noget tyder på, at det først bliver i de sidste to runder det endelige billede vil tegne sig.

Denne uges kampe starter onsdag aften, hvor BMS og Stevnsgade støder sammen. BMS kommer fra et knebent nederlag hjemme mod BMI, mens Stevnsgade fik den ventede sikre sejr over ALBA. Stevnsgade lever dermed op til forventningerne og går ind til onsdagens kamp som favoritter. BMS bliver naturligvis en vanskeligere opgave end ALBA, men BMS har ikke det niveau, man tidligere har set dem på, og sidste uges nederlag var blot endnu et bevis på det. Så selvom BMS har hjemmebane, så bør Stevnsgade tage endnu en sejr.

Lørdag går det løs igen, når Aarhus BF hjemme møder Jonstrup fra den tunge ende af tabellen. Aarhus fik i sidste uge en god sejr hjemme mod Glostrup, og det bliver formentlig endnu en i denne uge. Jonstrup kan ikke længere nå med i slutspillet, så for dem handler det mest om at slutte sæsonen godt af. En tur til Jylland plejer ikke at være holdets livret, så det bliver nok ikke her de får pyntet på sæsonens udbytte. Aarhus har på den anden side stadig mulighed for at klemme sig ind i top-4, så de vil nok ikke forære noget væk.

Når Virum og ALBA mødes er det med al tydelighed top mod bund som mødes, og her er der ikke meget andet at sige, end at det bliver en sikker Virumsejr. Holdet er godt på vej til at sikre sig 1. pladsen, og det kan ALBA nok ikke ændre noget ved.

BK Amager kan ikke tåle at smide flere kampe væk, hvis de vil gøre sig håb om en plads i slutspillet, så lørdagens kamp mod Lemvig skal vindes. Vestjyderne har på det seneste været lidt svingende i præstationerne, og særligt på udebane har det knebet lidt. Så selvom de fik en god sejr mod Solrød, efter to ekstraperioder, så kan det alligevel blive en tæt kamp, hvor resultatet på forhånd er vanskelig at spå om. Lemvig må naturligvis påtage sig favoritværdigheden, og kan de finde det gode spil frem bør de også vinde. Men BK Amager har nogle våben som kan gøre det svært for gæsterne.

BMI rider på en bølge for tiden og har for alvor ramt formen på det helt rigtige tidspunkt. I sidste weekend blev det først en god sejr hjemme mod Solrød og efterfølgende en smal sejr ude mod BMS. Begge sejre må give østjyderne selvtillid før kampen mod Køge. Ser man i tabellen så må Køge være favorit, men BMI er et af de mest formstærke hold for tiden, og tingene ser ud til at trille deres vej, når det bliver tæt. Derfor vil en hjemmesejr ikke være nogen overraskelse, slet ikke da en sejr formentlig vil være nok til at sikre en plads i slutspillet. Køge kæmper for at holde pladsen i top-4, men kan leve med et nederlag.